Βρετανία: Αυτή είναι η πρώτη στον κόσμο που έλαβε το εμβόλιο της Pfizer

«Επιτέλους θα κάνω γιορτές με την οικογένειά μου μετά από τόση μοναξιά»

Η πρώτη ηλικιωμένη που έκανε το εμβόλιο στη Βρετανία 

Μια γυναίκα 90 ετών έγινε η πρώτη σε ολόκληρο τον κόσμο που έλαβε το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech στη Βρετανία, «κόβοντας την κορδέλα» στους μαζικούς εμβολιασμούς που γίνονται στη χώρα.

Ημέρα «ορόσημο» για τη Βρετανία: Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό

Η Margaret Keenan από τη βόρεια Ιρλανδία είπε ότι ένιωσε πολύ «προνομιούχα» να δεχτεί την πρώτη δόση του εμβολίου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Κόβεντρι. Έκανε πρώτη το εμβόλιο στις 6:30 το πρωί.

Η 90χρονη που έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου / AP Images

«Αισθάνομαι τόσο προνομιούχα να είμαι το πρώτο άτομο που εμβολιάστηκε κατά του Covid-19, είναι το καλύτερο δώρο για τα γενέθλιά μου που θα μπορούσα να ευχηθώ γιατί σημαίνει ότι μπορώ επιτέλους να ανυπομονώ να περάσω χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους μου στις γιορτές μετά από ένα μεγάλο διάστημα μοναξιάς» είπε.

Έγινε η πρώτη στον κόσμο που έκανε το εμβόλιο / AP Images

«Δεν μπορώ να ευχαριστήσω περισσότερο το προσωπικό του NHS που με φρόντισε πολύ, και η συμβουλή μου σε οποιονδήποτε προσφέρεται η δόση του εμβολίου είναι να την πάρει - αν μπορώ να το έχω στα 90, τότε μπορείτε να το πάρετε και εσείς» ανέφερε τέλος, παρακινώντας τον κόσμο να εμβολιαστεί.

Ξεκίνησαν σήμερα οι μαζικοί εμβολιασμοί στη Βρετανία / AP Images

Προτεραιότητα στους εμβολιασμούς έχουν οι ηλικιωμένοι άνω των 80 ετών και οι υγειονομικοί. Σκοπός είναι να προστατευτούν οι ευπαθείς ομάδες και η ζωή να επιστρέψει στην κανονικότητα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top