Ημέρα «ορόσημο» για τη Βρετανία: Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό

Μια 90χρονη έγινε η πρώτη που έκανε το εμβόλιο της Pfizer παγκοσμίως

Ξεκίνησαν σήμερα, Τρίτη 8 Νοεμβρίου, οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού στη Βρετανία, την πρώτη χώρα που ενέκρινε το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech. Η σημερινή ημέρα χαρακτηρίζεται ως «V day», δηλαδή «ημέρα της νίκης». Το πρώτο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού έγινε σε μια γυναίκα 90 ετών στο Κόβεντρι, σύμφωνα με το BBC.

Βρετανία: Ξεκινούν από αύριο οι πρώτοι εμβολιασμοί κατά του Covid-19

Στη Βρετανία, πάνω από 61.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της πανδημίας. Ο εμβολιασμός αποτελεί ένα στοίχημα για την κυβέρνηση Τζόνσον, η οποία δέχτηκε κριτική ότι βιάστηκε να εγκρίνει το εμβόλιο. Η χώρα έχει παραλάβει τις πρώτες 800.000 δόσεις από τις 40 εκατ. που έχει παραγγείλει. 

Οι κάρτες που θα δίνονται στους ασθενείς μετά τον εμβολιασμό / AP Images

Συνολικά 50 νοσοκομεία είναι έτοιμα να ξεκινήσουν τους εμβολιασμούς, οι οποίοι θα γίνονται σε πάνω από 1.000 σημεία στη χώρα. Οι πρώτες δόσεις θα αρχίσουν να χορηγούνται σήμερα επίσης στη Σκωτία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία. 

Τα ψυγεία όπου φυλάσσεται το εμβόλιο της Pfizer / AP Images

Συνολικά, η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει την πρόσβαση σε περίπου 357 εκατομμύρια δόσεις που θα χορηγηθούν από επτά φαρμακοβιομηχανίες, όπως η AstraZeneca.

Εμβόλιο Pfizer: Αν λάβει έγκριση θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί την Παρασκευή

Την ίδια στιγμή, η Ρωσία έχει αρχίσει να χορηγεί το δικό της εμβόλιο «Sputnik V» ενώ ένα βήμα πριν τους εμβολιασμούς βρίσκονται οι ΗΠΑ και ο Καναδάς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top