ΗΠΑ: Εξαφανίστηκε ο μυστηριώδης μονόλιθος στην έρημο της Γιούτα

Οι θεωρίες γύρω από τον μεταλλικό λίθο

Το βίντεο που ανέβασε ο David Surber (@davidsurber_) από το σημείο / Reuters

Εξαφανίστηκε μυστηριωδώς ο ψηλός μεταλλικός μονόλιθος που είχε ανακαλυφθεί στην έρημο νοτιοανατολικά της Γιούτα των ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Σύμφωνα με την υπηρεσία Χωροταξίας της πολιτείας, κάποιο «άγνωστο τρίτο πρόσωπο» μετέφερε το αντικείμενο από το σημείο όπου είχε βρεθεί το βράδυ της Παρασκευής. «Η Υπηρεσία δεν πήρε το αντικείμενο, το οποίο θεωρείται ιδιωτική ιδιοκτησία», διευκρίνισε στην ανακοίνωσή της.

Η μεταλλική ράβδος βρέθηκε στα μέσα Νοεμβρίου από υπαλλήλους που έκαναν καταμέτρηση των προβάτων της περιοχής από ψηλά. Μετά την προσγείωσή τους, εξέτασαν το αντικείμενο ωστόσο δεν κατάφεραν να δώσουν καμία εξήγηση για το τι έκανε εκεί, ποιος το έβαλε καθώς και σε τι χρησίμευε.

Οι θεωρίες γύρω από τον μονόλιθο

Ο μονόλιθος έγινε αμέσως viral και ξεκίνησαν αμέσως οι θεωρίες συνωμοσίας. Παρόλο που η τοποθεσία του δεν αποκαλύφθηκε από τις αρχές, πολλοί ήταν εκείνοι που εντόπισαν τον λίθο και τον εξέτασαν βγάζοντας τα δικά τους συμπεράσματα.

Κάποιοι υποστήριξαν ότι ο μονόλιθος θυμίζει πολύ τα έργα του Αμερικανού γλύπτη Τζον ΜακΚράκεν, ο οποίος για ένα διάστημα διέμενε στη γειτονική Πολιτεία του Νέου Μεξικού και πέθανε το 2011. Ο γιος του, ο Πάτρικ, είπε πρόσφατα στην εφημερίδα «Times» ότι ο πατέρας του είχε πει το 2002 ότι θα του άρεσε «να αφήσει έργα του σε απομονωμένα σημεία για να τα ανακαλύψει ο κόσμος αργότερα».

Άλλοι πάλι παρατήρησαν ότι αυτή η ανακάλυψη έρχεται στο τέλος μιας χρονιάς που σημαδεύτηκε από την πανδημία του κορωνοϊού και εξέφρασαν την αισιόδοξη άποψη ότι το αντικείμενο θα μπορούσε να βελτιώσει την κατάσταση. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top