Κορωνοϊός: Οι πρώτοι Ευρωπαίοι μπορεί να εμβολιαστούν τον Δεκέμβριο

Οι έξι φαρμακευτικές εταιρείες με τις οποίες έχει συμφωνήσει η ΕΕ

Καλά νέα για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού ανακοίνωσε σήμερα η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, η οποία είπε πως οι πρώτοι Ευρωπαίοι ενδέχεται να έχουν εμβολιαστεί πριν το τέλος του έτους.

«Κλείδωσε» η συμφωνία της Κομισιόν με τη Moderna για το εμβόλιο

«Η Κομισιόν έχει πλέον εξασφαλίσει συμβόλαια με έξι εταιρείες. Οι πρώτοι Ευρωπαίοι πολίτες ενδέχεται να έχουν ήδη εμβολιαστεί πριν από το τέλος Δεκεμβρίου. Υπάρχει τέλος φως στο τέλος του τούνελ. Τα εμβόλια είναι σημαντικά, αλλά αυτό που μετράει είναι οι εμβολιασμοί. Τα Κράτη Μέλη πρέπει να ετοιμαστούν τώρα», δήλωσε προτρέποντας τα Κράτη Μέλη στην οργάνωση των κέντρων εμβολιασμού, την εκπαίδευση του προσωπικού και συνολικά τον καθορισμό της εμβολιαστικής στρατηγικής τους.

Κορωνοϊός: Τι σημαίνει η αποτελεσματικότητα που εμφανίζει το κάθε εμβόλιο

«Εν ολίγοις: τα Κράτη Μέλη πρέπει να προετοιμαστούν για την ενδεχόμενη ανάπτυξη εκατοντάδων εκατομμυρίων δόσεων», σημείωσε.

Πάνω από 25 εκατομμύρια δόσεις για την Ελλάδα

Οι πρώτες παραδόσεις αναμένεται να φτάσουν στην Ελλάδα στις αρχές του 2021, είχε δηλώσει ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Στην Ελλάδα αναλογούν παραπάνω από 25 εκατομμύρια τεμάχια, κάποια από αυτά είναι διπλές δόσεις που πρέπει να γίνουν, έχουμε δικαίωμα να ζητήσουμε ενδεχομένως και περισσότερα» τόνισε.

«Θα αναπτυχθούν σε όλη την Επικράτεια ειδικές δομές στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε μαζικό εμβολιασμό. Και βέβαια θα υπάρχουν και κινητά συνεργεία τα οποία θα εμβολιάζουν υγειονομικούς οίκους ευγηρίας ή άλλους συμπολίτες μας, οι οποίοι για διάφορους λόγους δεν μπορούν να μετακινηθούν», είπε ο πρωθυπουργός σε προηγούμενες δηλώσεις του.

Οι συμφωνίες της ΕΕ για τα εμβόλια

Υπενθυμίζεται ότι η Κομισιόν έχει υπογράψει σχετικές συμβάσεις με:

  • τη Janssen Pharmaceutica NV, μία από τις φαρμακευτικές εταιρείες της Johnson & Johnson
  • με τη Sanofi-GSK
  • τη φαρμακευτική εταιρεία CureVac
  • με τις εταιρείες BioNTech και Pfizer
  • με την αμερικανική εταιρεία Moderna 
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top