Η Ευρώπη στολίστηκε και ονειρεύεται μία νέα χρονιά χωρίς κορωνοϊό

Τα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια φωτίζουν τους άδειους δρόμους

Στο Παρίσι η βιτρίνα του πολυκαταστήματος Printemps στολίστηκε κατάλληλα για τα Χριστούγεννα,

Μπορεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας να βρίσκεται σε εξέλιξη, όμως αυτό δε σημαίνει ότι τα Χριστούγεννα δε θα έχουν φέτος την τιμητική τους.

Ήδη οι περισσότερες πόλεις στον κόσμο έχουν ξεκινήσει τις ετοιμασίες για την υποδοχή της ωραιότερης γιορτής του χρόνου, η οποία, ωστόσο, δε θα θυμίζει σε τίποτα τα περσινά Χριστούγεννα.

Επιλέξαμε πέντε πόλεις που έχουν «φορέσει» τη γιορτινή τους διάθεση και διατηρούν τη μαγεία των Χριστουγέννων, παρά τη δύσκολη εποχή που διανύουμε. Εμείς ονειρευόμαστε ότι τον νέο χρόνο ο κορωνοϊός θα είναι μία δυσάρεστη μακρινή ανάμνηση. 

1.Λονδίνο

Έχοντας καταγράψει τον αριθμό των 55.024 νεκρών από την αρχή της πανδημίας, το Ηνωμένο Βασίλειο διανύει την τρίτη εβδομάδα καραντίνας. Το lockdown αναμένεται να παραταθεί, όμως ο στολισμός στους σχεδόν άδειους κεντρικούς δρόμους του Λονδίνου θυμίζει ότι τα Χριστούγεννα πλησιάζουν. Η πόλη τα βράδια λάμπει και κάνει τους κατοίκους να ονειρεύονται. 


2. Παρίσι

Καθώς περνούν οι μέρες παρατηρείται μείωση των ημερησίων κρουσμάτων στη Γαλλία., αν και ο αριθμός παραμένει ακόμη υψηλός. Κι ενώ το lockdown βρίσκεται σε ισχύ, στην καρδιά του Παρισιού «μύρισαν» Χριστούγεννα. H εμβληματική λεωφόρος των Ηλυσίων Πεδίων φωταγωγήθηκε και είναι υπέροχη. 


3. Μιλάνο

Στη γειτονική Ιταλία τέσσερις περιφέρειες έχουν βρεθεί στο «κόκκινο» και έχουν τεθεί υπό τοπικό lockdown. Ιδιαίτερα η περιφέρεια της Λομβαρδίας βρίσκεται στη πρώτη θέση όσον αφορά στην καταγραφή ημερήσιων κρουσμάτων. Στο Μιλάνο, πρωτεύουσα της Λομβαρδίας, οι δρόμοι έχουν ήδη φωτιστεί με πολύχρωμα λαμπιόνια, σκορπίζοντας φως και αισιοδοξία.

4. Βιέννη

Η Αυστρία βρίσκεται εδώ και μία βδομάδα κάτω από ισχυρό lockdown, το οποίο θα ισχύει μέχρι και τις 16 Δεκεμβρίου. Οι κάτοικοι της Βιέννης είχα, όμως, την ευκαιρία να κάνουν μία βόλτα στο κέντρο της πόλης και να γευτούν λίγο από τη μαγεία των Χριστουγέννων λίγες ώρες προτού τεθούν σε ισχύ οι αυστηροί περιορισμοί. ΄

5. Στοκχόλμη

Η Σουηδία τις τελευταίες μέρες άρχισε να παίρνει αυστηρά μέτρα σε μία προσπάθεια να αναχαιτίσει την πανδημία. Από την Παρασκευή έχει απαγορευτεί η πώληση αλκοόλ κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών, ενώ από το Σάββατο οι κοινωνικές συναθροίσεις έχουν περιοριστεί στα οκτώ άτομα.

Μπορεί η χώρα να παλεύει να κερδίσει το στοίχημα ενάντια στον κορωνοϊό, όμως αυτό δε σημαίνει πως τα Χριστούγεννα ακυρώθηκαν. Κεντρικά σημεία της Στοκχόλμης έχουν «φορέσει» τα γιορτινά τους, ενώ πελώρια φωτεινά ελαφάκια, το σήμα κατατεθέν των Χριστουγέννων, κοσμούν τις πλατείες στην καρδιά της πόλης.

6. Λύμπεκ

Σε ρυθμούς καραντίνας θα χορεύει η Γερμανία μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου, αν και ανακοινώθηκε πως οι περιορισμοί θα χαλαρώσουν κατά τη διάρκεια των εορτών. Στο Λύμπεκ επικρατεί γιορτινή διάθεση και οι διαβάτες ανυπομονούν να περιηγηθούν στους μαγικά φωτισμένους δρόμους της μεσαιωνικής πόλης.

7. Βρυξέλλες

Κι ενώ το lockdown στο Βέλγιο συνεχίζεται για τέταρτη εβδομάδα, στις Βρυξέλλες κυριαρχεί άρωμα Χριστουγέννων. Η ιστορική πλατεία Γκραν Πλας με τα πολύχρωμα φώτα της έχει ήδη κατακτήσει στις καρδιές μας μία θέση ανάμεσα στις αγαπημένες μας χριστουγεννιάτικες πόλεις.

8. Μόσχα

Μπορεί στην παγωμένη Ρωσία οι αριθμοί των ημερησίων κρουσμάτων να ανεβαίνουν επικίνδυνα μέρα με τη μέρα, όμως στην καρδιά της Μόσχας πλανάται μία άκρως χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Στην περίφημη Κόκκινη Πλατεία στήθηκε ένα μεγαλοπρεπές δέντρο και το όλο σκηνικό μοιάζει να έχει βγει από παραμύθι.

Επιμέλεια κειμένου: Κατερίνα Κρυσταλλόγιαννη

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top