Κηδεύτηκε ο Πατριάρχης Ειρηναίος - Συμμορφώθηκαν στα μέτρα οι πιστοί

Πρόεδρος και πρωθυπουργός της Σερβίας έδωσαν το «παρών»

Έγινε σήμερα Κυριακή στο Βελιγράδι η κηδεία του Πατριάρχη των Σέρβων Ειρηναίου, που απεβίωσε στις 20 Νοεμβρίου από επιπλοκές του κορωνοϊού

Η εξόδιος ακολουθία εψάλη στον νεόδμητο ιερό ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι χοροστατούντος του μητροπολίτη Δαμπροβοσνίας Χρυσόστομου που είναι και τοποτηρητής του πατριαρχικού θρόνου μέχρι την εκλογή νέου Πατριάρχη.

Χωρίς μάσκες στο λαϊκό προσκύνημα του Πατριάρχη Ειρηναίου στο Βελιγράδι

Στην εξόδιο ακολουθία συλλειτούργησαν ιεράρχες της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, καθώς και ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων ως εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Μόσχας.

Το «παρών» έδωσαν ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, η πρωθυπουργός Άνα Μπρνάμπιτς, υπουργοί της κυβέρνησης, ο εκπρόσωπος των Σέρβων στο συλλογικό προεδρείο της Βοσνίας -Ερζεγοβίνης Μίλοραντ Ντόντικ, ο εντολοδόχος πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου Ζντράβκο Κριβόκαπιτς και πλήθος πιστών.

Σε αντίθεση με το λαϊκό προσκύνημα του Σαββάτου, όπου οι πιστοί δε λάμβαναν μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, σήμερα οι περισσότεροι συμμορφώθηκαν με τις συστάσεις των Αρχών και της Εκκλησίας και φορούσαν μάσκα.

Εκοιμήθη ο Πατριάρχης Σερβίας, Ειρηναίος - Είχε κορωνοϊό

Η σορός του Πατριάρχη Ειρηναίου εναποτέθηκε σε κρύπτη εντός του νεόδμητου ναού του Αγίου Σάββα που θα χρησιμοποιείται στο μέλλον για την ταφή όλων των προκαθημένων της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Θυμίζουμε ότι ο Πατριάρχης Ειρηναίος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό στις 4 Νοεμβρίου και εισήχθη σε στρατιωτικό νοσοκομείο του Βελιγραδίου.

Δύο εβδομάδες αργότερα η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και κατέληξε στις 20 Νοεμβρίου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top