Το αγωνιστικό περιστέρι που πωλήθηκε για 1.6 εκατομμυρια ευρώ!

Το αγόρασε Κινέζος επιχειρηματίας με το ψευδώνυμο «Super Duper»

New Kim

Μπορεί ένα περιστέρι να πουληθεί για 1,6 εκατομμύρια ευρώ; Φυσικά! Ο λόγος για το θηλυκό περιστέρι αγώνων από το Βέλγιο που ονομάζεται New Kim, πωλήθηκε σε έναν Κινέζο αγοραστή μέσω ηλεκτρονικής δημοπρασίας για 1.6 εκατομμύρια ευρώ.

Στα τελευταία 30 λεπτά μιας δημοπρασίας που κράτησε δύο εβδομάδες, δύο Κινέζοι πλειοδότες με τα ψευδώνυμα, Super Duper και Hitman διαμόρφωσαν την τελική τιμή. Τελικά, ο Super Duper κατάφερε και πήρε το περιστέρι θέτωντας ως τιμή αγοράς τα 1.6 εκατομμμύρια ευρώ (1.4 εκ λίρες). 

Η «μάχη» για τη New Kim

Η προσφορά για τη Νέα Κιμ ξεκίνησε από 200 ευρώ στις 2 Νοεμβρίου, αλλά ανήλθε στο 1,31 εκατομμύρια ευρώ από μία ομάδα της Νότιας Αφρικής μέσα σε 90 λεπτά. Έπειτα από δύο βδομάδες «μάχης», το περιστέρι ανήκε πλέον στον μυστηριώδη Κινέζο πλειοδότη, Super Duper που λέγεται, ότι είναι ο ίδιος πλούσιος βιομήχανος, που έχει ήδη το αρσενικό περιστέρι Armando (ο Lewis Hamilton του αθλήματος). Φήμες λένε ότι και τα δύο πουλιά μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τον ανώνυμο αγοραστή για αναπαραγωγή.

Ο κτηνοτρόφος και ιδιοκτήτης του πουλιού, Kurt Van de Wouver από το Berlaar, κοντά στην Αμβέρσα, είπε ότι ο ίδιος και η οικογένειά του ήταν «σε κατάσταση σοκ» απ’ αυτή την εξέλιξη.

«Αυτές οι τιμές-ρεκόρ είναι απίστευτες, επειδή πρόκειται για θηλυκό. Ο Αρμάντο ήταν άντρας. Συνήθως ένα αρσενικό αξίζει περισσότερο από ένα θηλυκό, επειδή μπορεί να παράγει περισσότερους απογόνους», δήλωσε ο Nikolaas Gyselbrecht, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της PIPA, του βελγικού οίκου δημοπρασιών για περιστέρια αγώνων, από τον οποίο διεξήχθη η δημοπρασία για τη New Kim.

Η New Kim είναι δύο ετών. Αγωνίστηκε το 2018 και κέρδισε τον τίτλο του καλύτερου νεαρού πουλιού στο Βέλγιο.

Οι αγώνες περιστεριών 

Οι αγώνες μεγάλων αποστάσεων περιστεριών έχουν γίνει δημοφιλείς στην Κίνα, με τα πουλιά από την πατρίδα του αθλήματος, το Βέλγιο, να είναι ιδιαίτερα πολύτιμα, οδηγώντας έτσι στην απότομη αύξηση των τιμών τους.

«Όλοι ενδιαφέρονται για τα περιστέρια μας», δήλωσε ο Pascal Bodengien, επικεφαλής της βελγικής ομοσπονδίας περιστεριών.

«Για να είσαι ο καλύτερος, πρέπει να είναι το έργο της ζωής σου».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top