Γερμανός Υπουργός Υγείας: Νοσηλευτές θετικοί στον κορωνοϊό θα εργάζονται

Τεράστια έλλειψη υγειονομικού προσωπικού στη χώρα

Στην πιο ακραία λύση προχώρησε ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν της Γερμανίας, αναδεικνύοντας έτσι το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει στη χώρα σε έλλειψη προσωπικού στις υγειονομικές δομές.

Γερμανία: Σε μερικό «lockdown» από τις 2 Νοεμβρίου

Όπως ο ίδιος ανέφερε, ακόμα και αν υπάρχουν νοσηλευτές που είναι θετικοί στον κορωνοϊό, αλλά παραμένουν ασυμπτωματικοί, θα εξακολουθούν να εργάζονται, ενώ όσοι δεν είναι νοσούντες δεν θα τίθενται σε καραντίνα, αλλά θα συνεχίσουν να εργάζονται και αυτοί και να υποβάλλονται σε καθημερινό τεστ, χρησιμοποιώντας πάντα μάσκες τύπου FFP-2.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας BILD, κάτι παρόμοιο έχει συμβεί στην Βαυαρία και την Βρέμη από τον Οκτώβριο, όπου νοσηλευτές θετικοί στον ιό οι οποίοι ήταν και ασυμπτωματικοί, είχαν αναλάβει να φροντίζουν ασθενείς με Covid-19.

Γερμανία: Δεν αυξήθηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού μετά το άνοιγμα των σχολείων

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου για την Προστασία των Ασθενών Όιγκεν Μπρις μιλώντας στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), έκανε λόγο για «πολιτική ομολογία αποτυχίας», ενώ ο Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ιατρικής Ένωσης είπε η απασχόληση υγειονομικών μολυσμένων από κορωνοϊό, θα πρέπει να αποτελεί έσχατη λύση.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top