Ερντογάν: «Eίμαστε έτοιμοι να κάνουμε τα πάντα για την περιοχή»

Τι είπε για τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και την εκλογή Μπάιντεν

Ερντογάν

Σε νέες δηλώσεις προέβη ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπου αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο μετά τα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών και τη νίκη του Τζο Μπαίντεν.

Oruc Reis: Νέα NAVTEX από την Τουρκία

Όπως μετέδωσε η απεσταλμένη του Star από την Κωνσταντινούπολη Άννα Ανδρέου, ο Ερντογάν είπε χαρακτηριστικά για την ανατολική Μεσόγειο πως «Ως Τουρκία είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τα πάντα για την περιοχή ειρήνη, γαλήνη, ευημερία». 

Φυσικά δε δίστασε να χαρακτηρίσει για ακόμη μια φορά ως «κακομαθημένες» την Ελλάδα και την Κύπρο όσον αφορά τον διακανονισμό στην περιοχή. «Πιστεύουμε ότι ένας δίκαιος διακανονισμός είναι δυνατός σε σύντομο χρονικό διάστημα εάν εγκαταλειφθεί η κακομαθημένη συμπεριφορά της ελληνικής και ελληνο-κυπριακής πλευράς στην ανατολική Μεσόγειο», είπε και πρόσθεσε ότι «Η έξοδος από την κρίση την οποία διέρχεται η ΕΕ περνάει επίσης από εδώ». 

Σύγκρουση ελληνικού τάνκερ με τουρκικό αλιευτικό - Τέσσερις νεκροί

Όσον αφορά τις αμερικανικές εκλογές και την εκλογή του Τζο Μπάιντεν ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε θετικός σε νέους διαύλους επικοινωνίας: «Μετά τις εκλογές στις ΗΠΑ, είναι προϋπόθεση να ανοίξουν όλα τα κανάλια της διπλωματίας στο τέλος, προκειμένου να εξαλειφθεί η αστάθεια στην περιοχή. Θέλουμε να δράσουμε μαζί με όλα τα κράτη της περιοχής, τους λαούς των οποίων βλέπουμε ως αδέλφια, στη νέα εποχή. Δεν έχουμε σκοτεινά σχέδια εναντίον κανενός», ανέφερε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top