Μπάιντεν προς Τραμπ: «Κύριε πρόεδρε ανυπομονώ να μιλήσω μαζί σας»

Τι είπε με τον Μακρόν κατά την πρώτη τους τηλεφωνική επικοινωνία

Πανηγυρισμοί για τη νίκη Μπάιντεν - ρεπορτάζ Star 8/11/20

Ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα ότι η Αμερική «επέστρεψε» στην παγκόσμια σκηνή και δήλωσε «βέβαιος» για την ικανότητά του να αποκαταστήσει τον διεθνή «σεβασμό» στη χώρα του, σημειώνοντας πως τίποτε δεν πρόκειται να σταματήσει τη μετάβαση εξουσίας στις ΗΠΑ μετά την εκλογική του νίκη. Ωστόσο, δεν παρέλειψε να σχολιάσει την άρνηση του απερχόμενου Ρεπουμπλικανού προέδρου να αποδεχθεί το αποτέλεσμα των εκλογών.

Μπάιντεν: Προετοιμάζεται για την ανάληψη της εξουσίας χωρίς τον Τραμπ

Ο Μπάιντεν επισήμανε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο προπύργιο του στο Γουίλμινγκτον στο Ντέλαγουερ ότι συνομίλησε με έξι παγκόσμιους ηγέτες. «Τους είπα ότι η Αμερική επέστρεψε» και ότι «η Αμερική δεν είναι μόνη της πλέον».

ΗΠΑ: Παραιτήσεις στο Πεντάγωνο μετά την απόλυση του υπουργού Άμυνας

Η αντίδρασή τους ήταν πολύ «ενθουσιώδης, οπότε έχω εμπιστοσύνη ότι θα καταφέρουμε να αποκαταστήσουμε τον σεβασμό που απολάμβανε πριν η Αμερική», σημείωσε.

Παράλληλα είπε πως η μετάβαση εξουσίας βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη παρά την άρνηση του νυν προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αποδεχθεί το εκλογικό αποτέλεσμα, αναφέροντας πως ελπίζει να προτείνει ονόματα υποψηφίων για κάποια υπουργεία έως την Ημέρα των Ευχαριστιών, στις 26 Νοεμβρίου.

ΗΠΑ: Οι πιθανοί υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας της κυβέρνησης Μπάιντεν

Χαρακτήρισε «ντροπή» το γεγονός ότι ο Τραμπ δεν παραδέχεται την ήττα του. 

Όταν ένας δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έλεγε στον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο αν αυτός παρακολουθεί τη συνέντευξη Τύπου, ο Μπάιντεν κοίταξε την κάμερα και χαμογελώντας είπε: «Κύριε πρόεδρε ανυπομονώ να μιλήσω μαζί σας».

Επικοινωνία Μπάιντεν - Μακρόν

Κατά τη διάρκεια της πρώτης τους τηλεφωνικής συνομιλίας, ο Τζο Μπάιντεν και ο Εμανουέλ Μακρόν μίλησαν για τη μελλοντική τους συνεργασία στην καταπολέμηση της πανδημίας και για την «απειλή της κλιματικής αλλαγής» καθώς και για «την ασφάλεια και την ανάπτυξη στην Αφρική», σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ομάδα μετάβασης του Δημοκρατικού νεοεκλεγέντα προέδρου.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε σήμερα στον Γάλλο πρόεδρο ότι θέλει να δώσει νέα ώθηση στις διμερείς και διατλαντικές σχέσεις, κυρίως μέσω του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες συχνά κακοποιήθηκαν από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top