ΗΠΑ: Οι πιθανοί υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας της κυβέρνησης Μπάιντεν

Γνώστης των ελληνικών θεμάτων ο υποψήφιος υπουργός Εξωτερικών

Άρχισαν να... διαρρέουν τα πρώτα ονόματα των υποψήφιων υπουργών που θα στελεχώσουν τη νέα κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν, μετά τη νίκη του στις αμερικανικές εκλογές που ανακοινώθηκε το Σάββατο.

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Ο Τζο Μπάιντεν είναι ο νέος Πρόεδρος της Αμερικής

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υποψήφιος για τη θέση του υπουργού Εξωτερικών είναι ο Νίκολας Μπέρνς, μεγάλος γνώστης των ελληνικών θεμάτων.

Ο Νίκολας Μπερνς / AP Images

Ανάμεσα στους υποψηφίους, ξεχωρίζει και η Σούζαν Ράις, η πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας κατά την κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα. Το όνομα της Ράις «ακούγεται» και για το υπουργείο Άμυνας αλλά και το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας. 

Τζο Μπάιντεν: «Θα είμαι ένας πρόεδρος που θα ενώνει»

Η Ράις έχει εργαστεί στο πλευρό του Μάικλ Δουκάκη, του Τζορτζ Μπους και του Μπαράκ Ομπάμα, ενώ επί προεδρίας Μπιλ Κλίντον ήταν διευθύντρια Διεθνών Οργανισμών και Ειρηνευτικών Αποστολών στο Συμβούλιο Ασφαλείας και από το 1997 υφυπουργός Εξωτερικών για θέματα Αφρικής.

Η Σούζαν Ράις / AP Images

Θα αντιδράσει στην τουρκική προκλητικότητα η κυβέρνηση Μπάιντεν

Με ανακοίνωσή του το επιτελείο Μπάιντεν κάνει σαφές ότι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ θα αντιδράσει στην τουρκική προκλητικότητα πιέζοντας την Άγκυρα να σταματήσει οποιεσδήποτε ενέργειες παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο αλλά και οποιεσδήποτε πράξεις βίας στην περιοχή. 

Η Άγκυρα ελπίζει στο να συνεχιστεί η πολιτική Τράμπ, δηλαδή η αποστασιοποίηση των ΗΠΑ δίνοντας το ελεύθερο στον Ερντογάν για ρεσιτάλ τουρκικής προκλητικότητας με την Ελλάδα αλλά και στο κομμάτι των Ρωσικών S400 χωρίς την επιβολή κυρώσεων.

Απόδειξη τα σημερινά συγχαρητήρια που εφτασαν στην Ουάσιγκτον από την Άγκυρα για την εκλογή Μπάιντεν δια στόματος του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι που κάνουν σαφές ότι η Τουρκία ελπίζει οι σχέσεις με τις ΗΠΑ να συνεχιστούν στο ίδιο μοτίβο υπό την προεδρία Μπάιντεν .

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star του Σαββατοκύριακου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top