Ακάρ: «Η Ελλάδα να εγκαταλείψει την κακομαθημένη και εγωιστική συμπεριφορά»

Νέες εμπρηστικές δηλώσεις από τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας

Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις προέβη για ακόμη μια φορά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ σχετικά με τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Πέτσας: Οδηγεί σε ένταση και σύγκρουση η «διπλωματία» των Navtex

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ανταποκρίτρια του Star Άννα Ανδρέου, ο Τούρκος υπουργός κάλεσε την Ελλάδα να «εγκαταλείψει κακομαθημένη και εγωιστική συμπεριφορά, να αφοπλίσει τα νησιά και να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο στο θέμα εναέριου χώρου νησιών και χωρικών υδάτων».

«Κανείς δεν πρέπει να προσπαθήσει να κάνει πράγματα που ξεπερνούν την δύναμη και το μπόι του, είναι αδιέξοδο. Δεν επιτρέψαμε σε κανέναν να παραβιάσει τα δικαιώματά μας και δεν θα επιτρέψουμε», ανέφερε ο Ακάρ για την Ελλάδα.

Με αντι-Navtex απαντά η Αθήνα στη νέα πρόκληση της Άγκυρας

Και πρόσθεσε: «Έχουμε κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε γι΄αυτό μέχρι σήμερα με μεγάλες θυσίες και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε και από δω και πέρα. Αναμένουμε από τη γείτονά μας Ελλάδα να εγκαταλείψει την κακομαθημένη και εγωιστική στάση και να συμμορφωθεί το συντομότερο με ό,τι λέει το διεθνές δίκαιο, οι συμφωνίες, οι διεθνείς αποφάσεις, το δίκαιο της θάλασσας, η δικαιοσύνη, ο ανθρωπισμός, η ηθική», ενώ για ακόμη μια φορά δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον αφοπλισμό των ελληνικών νησιών: «Συμπεριλαμβανομένων και του αφοπλισμού των νησιών, του εναέριου χώρου των νησιών, των χωρικών υδάτων, αυτά πρέπει όλα να επαναθεωρηθούν».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top