Φιλαδέλφεια: Αστυνομικοί σκότωσαν νεαρό Αφροαμερικανό που κρατούσε μαχαίρι

Ξέσπασαν διαδηλώσεις για την αστυνομική βία στις ΗΠΑ

«Βράζουν» για ακόμα μία φορά οι ΗΠΑ καθώς το βράδυ της Δευτέρας ξέσπασαν άγρια επεισόδια στη Φιλαδέλφεια μετά τη δολοφονία Αφροαμερικανού από αστυνομικούς.

Κι άλλη υπόθεση Τζορτζ Φλόιντ στην Ουάσιγκτον

Ο 27χρονος Ουόλτερ Ουάλας έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά τη στιγμή που οι μνήμες από τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη τον περασμένο Μάιο είναι ακόμη νωπές.

Ο Αφροαμερικανός πλησίασε δύο αστυνομικούς, οι οποίοι τράβηξαν τα όπλα τους αφού του ζήτησαν να αφήσει το μαχαίρι που φέρεται να κρατούσε, σύμφωνα με βίντεο που αναρτήθηκε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Δολοφονία Φλόιντ: Ελεύθερος ένας από τους τέσσερις αστυνομικούς

Το συγκεκριμένο βίντεο, η αυθεντικότητα του οποίου δεν έχει επαληθευτεί, τράβηξε περαστικός και το ανήρτησε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Δείχνει δύο αστυνομικούς να σημαδεύουν με τα όπλα τους τον Ουάλας την ώρα που αυτός περπατά στον δρόμο. Τους πλησιάζει κι εκείνοι οπισθοχωρούν, με τα όπλα τους να συνεχίζουν να τον σημαδεύουν, ενώ του φωνάζουν να αφήσει κάτω το μαχαίρι που κρατά. Στη συνέχεια και οι δύο πυροβολούν επανειλημμένα τον Ουάλας, ο οποίος καταρρέει στον δρόμο.

Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν στα επεισόδια

Τέσσερις αστυνομικοί χτυπήθηκαν από τούβλα στα επεισόδια που σημειώθηκαν τη Δευτέρα στο περιθώριο των διαδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν έξω από αστυνομικό τμήμα της Φιλαδέλφειας, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top