Κι άλλη υπόθεση Τζορτζ Φλόιντ στην Ουάσιγκτον

Ο άνδρας φώναζε «δεν μπορώ να αναπνεύσω» κατά τη σύλληψή του

Δείτε πλάνα από διαδηλώσεις για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ

Μία ακόμα υπόθεση αστυνομικής βίας που μοιάζει πολύ με τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ ανοίγει ξανά. Πρόκειται για τον θάνατο του Μανουέλ Έλις, ο οποίος συνελήφθη στις 3 Μαρτίου στην Ουάσιγκτον και φώναζε κι εκείνος στους αστυνομικούς κατά τη σύλληψή του ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει. 

Σιάτλ: Οδηγός έριξε το αυτοκίνητό του πάνω σε διαδηλωτές

 

 

Βίντεο από την ώρα της σύλληψης, που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας, δείχνει τον Έλις δεμένο με χειροπέδες να παρακαλά τους αστυνομικούς να τον αφήσουν, γιατί δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Μέρος μάλιστα της σύλληψης κατέγραψε και μια περαστική με το κινητό της τηλέφωνο. 

«Αυτό που μαθαίνουμε από το βίντεο αυτό είναι ότι ο Μανουέλ Έλις δεν είπε απλώς “δεν μπορώ να αναπνεύσω”, αλλά “δεν μπορώ να αναπνεύσω, κύριε”», δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος.

«Βγάλτε το γόνατο από το λαιμό μας»:Συγκίνηση στην τελετή μνήμης του Φλόιντ

«Αυτό δείχνει ξεκάθαρα ότι αν και πάλευε να αναπνεύσει, προσπαθούσε παράλληλα να να δείχνει σεβασμό, ακόμη και τα τελευταία λεπτά της ζωής του. Είναι ένδειξη ότι δεν ήταν ο επιθετικός άνθρωπος που παρουσιάζει η αστυνομία», πρόσθεσε ο δικηγόρος.

Η νεκροψία έδειξε πως ο Έλις πέθανε από αναπνευστική ανακοπή λόγω άσκησης σωματικής βίας. Στο αίμα του εντοπίστηκε επίσης μεθαμφεταμίνη, ενώ μια προϋπάρχουσα καρδιακή πάθηση ενδέχεται σύμφωνα με τον ιατροδικαστή να συνέβαλε στον θάνατο του 33χρονου άνδρα. 

Νέο βίντεο για τον Φλόιντ: Οι αστυνομικοί τον χτυπούσαν μέσα στο περιπολικό

Ο δήμαρχος της πόλης Τακόμα ζήτησε την προηγούμενη εβδομάδα να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι τέσσερις αστυνομικοί που εμπλέκονται στο περιστατικό. 

Εκείνοι ισχυρίστηκαν πως συνέλαβαν τον Έλις γιατί προσπαθούσε να ανοίξει τις πόρτες αυτοκινήτων, στα οποία βρίσκονταν μέσα άνθρωποι. Ισχυρίστηκαν επίσης πως ο ύποπτος αντιστάθηκε και χρειάστηκε να τον ακινητοποιήσουν. 

Αστυνομικός σκότωσε Αφροαμερικανό πατώντας τον στον λαιμό

Ο κυβερνήτης της Ουάσιγκτον τέλος, Τζέι Ίνσλι, δήλωσε πως η έρευνα για τον θάνατο του Μανουέλ Έλις δεν μπορεί να διενεργηθεί από τον σερίφη και τον εισαγγελέα της κομητείας Πιρς λόγω «σύγκρουσης συμφερόντων».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top