Προκλητικός Οκτάι: «Θα κάνουμε έρευνες ακόμα και στα νότια της Κρήτης»

Ρίχνουν συνεχώς λάδι στη φωτιά οι Τούρκοι

Οκτάι

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις από την πλευρά της Τουρκίας, δυναμιτίζοντας συνεχώς το ήδη τεταμένο κλίμα στις σχέσεις με την Ελλάδα. 

Με αντι – NAVTEX απαντά η Ελλάδα στην Τουρκία

Μετά από την ανανέωση, λοιπόν, της Navtex, για έρευνες του Oruc Reis στα νότια του Καστελόριζου, ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι, ανακοίνωσε πως η Τουρκία θα συνεχίσει τις έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο και θα τις επεκτείνει και νότια της Κρήτης. 

Σε συνέντευξή του στο CNN Turk, ο Οκτάι δήλωσε:

«Εμείς στην υφαλοκρηπίδα μας και σε οποιοδήποτε σημείο μπορούμε θα κάνουμε έρευνες και δε χρειαζόμαστε την άδεια ή την έγκριση κανενός. Όπως ξέρετε, κάποια στιγμή αποσύραμε τα πλοία μας στο πλαίσιο της συμφωνίας με την Ελλάδα. Όμως τώρα συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε τις εργασίες μας. Σε αυτή την περιοχή περιλαμβάνεται και η περιοχή που προκύπτει μετά τη συμφωνία ΑΟΖ με τη Λιβύη, αλλά και οι περιοχές που βρίσκονται νότια της Κρήτης. Θα συνεχίσουμε».

Oruc Reis: Σε διάταξη μάχης τα ελληνικά πλοία - Δείτε φωτογραφίες

Σε ερώτηση για το αν η Άγκυρα δίνει σημασία στις αντιδράσεις της Ελλάδας, ο Οκτάι σημείωσε πως η Τουρκία δεν παραχωρεί ούτε μία σπιθαμή εδάφους, παρά τα όσα λέει η χώρα μας. 

«Η Τουρκία δεν παραχωρεί ούτε μια σπιθαμή εδάφους, ούτε μια σταγόνα νερού. Όποιο κι αν είναι το κόστος. Εμείς απλά κάνουμε έρευνες στα δικά μας εδάφη, στη δική μας Γαλάζια Πατρίδα, τις δικές μας εργασίες. Όπως εμείς δεν παρεμβαίνουμε σε κανέναν, έτσι δε θα επιτρέψουμε να παρέμβει κανένας σε εμάς», είπε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top