Στροφή 180 μοιρών από Τουρκία: Ευνοϊκές συνθήκες για διάλογο με την Ελλάδα

«Μάζεψε» τις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν - Τσαβούσογλου, ο Ιμπραήμ Καλίν

Στροφή 180 μοιρών έκανε η Άγκυρα προκειμένου να ξεκινήσουν ομαλά οι διερευνητικές συνομιλίες. Οι Τούρκοι παραδέχονται ότι απέσυραν το Oruc Reis για να ξεκινήσει ο διάλογος με την Ελλάδα. 

Ανοικτό το ενδεχόμενο επικοινωνίας Μητσοτάκη - Ερντογάν   

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ιμπραήμ Καλίν «μάζεψε» όλες τις προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν και του Τσαβούσογλου.

Ερντογάν: Η Τουρκία δε θα υποκύψει σε εκβιασμούς και πειρατείες

Τσαβούσογλου: Θα επιστρέψει το Oruc Rei

Μιλώντας διαδικτυακά σε μια εκδήλωση που οργάνωσε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, ο Καλίν είπε ότι επιστροφή του Oruc Reis στην Αττάλεια είναι μια ευκαιρία για να προωθηθούν οι συνομιλίες και η ευκαιρία αυτή «δεν πρέπει να χαθεί». Πρόσθεσε ότι η Άγκυρα ελπίζει ότι αυτό «θα έχει θετική αντανάκλαση» στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις 24-25 Σεπτεμβρίου.

«Ο πρόεδρός μας έδωσε και πάλι μια ευκαιρία στη διπλωματία», είπε ο Καλίν. «Ελπίζουμε ότι η ελληνική πλευρά θα χρησιμοποιήσει αυτήν την ευκαιρία για να προωθηθούν οι συνομιλίες. Θα ξαναρχίσουμε τις διερευνητικές συνομιλίες σύντομα», διαβεβαίωσε.

Μάλιστα, και το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας έκανε γνωστό ότι Ελλάδα και Τουρκία συμμετέχουν σε κοινά στρατιωτικά γυμνάσια στη Ρουμανία . 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top