Ανοικτό το ενδεχόμενο επικοινωνίας Μητσοτάκη - Ερντογάν   

Ελλάδα- Τουρκία: Πιο κοντά η έναρξη διερευνητικών συνομιλιών 

Πιο κοντά στην έναρξη διερευνητικών  συνομιλιών έχουν έρθει Αθήνα και Άγκυρα αφού υπάρχει πλέον ανοικτός δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Μητσοτάκης προς Τουρκία: Διάλογος για ένα και μόνο θέμα 

Ο  Πρωθυπουργός κάλεσε τον Ερντογάν να συνεχίσει την τακτική της αποκλιμάκωσης ωστόσο ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου  έριξε νέο λάδι στη φωτιά και επανέφερε την ρητορική των απειλών.

Την ίδια ώρα που ο τουρκικός στόλος  αποχωρεί σταδιακά  από την περιοχή του Καστελόριζου  και το Αιγαίο, η επικοινωνία μεταξύ των συνεργατών του πρωθυπουργού  και του Ερντογάν έχει αποκασταθεί,  με αποτέλεσμα να μην αποκλείεται ακόμη και τηλεφωνική επικοινωνία σε επίπεδο κορυφής καθώς και  επανέναρξη των διερευνητικών συνομιλιών πριν την σύνοδο κορυφής της 23ης Σεπτεμβρίου.

Βρυξέλλες:  Το έγγραφο με τις κυρώσεις θα είναι στο τραπέζι της Συνόδου

Τσαβούσογλου: Θα επιστρέψει το Oruc Reis

Ο Πρωθυπουργός μιλώντας στο συνέδριο του Economist κάλεσε τον Ερντογάν  να δείξει συνέπεια και συνέχεια στην τακτική αποκλιμάκωσης.

Ωστόσο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών  έριξε νέο λάδι στη φωτιά. Έθεσε απαράδεκτους όρους για τον διάλογο, θέτοντας και άλλα ζητήματα πέραν του μοναδικού που αναγνωρίζει ως διαφορά η Ελλάδα (υφαλοκρηπίδα)  και επανέφερε την ρητορική των απειλών.
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top