Ερντογάν: Η Τουρκία δε θα υποκύψει σε εκβιασμούς και πειρατείες

Νέο παραλήρημα για το ελληνοτουρκικό

Ερντογάν

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προέβη για ακόμη μια φορά ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Πέμπτη, τονίζοντας ότι «Η Τουρκία δε θα υποκύψει σε εκβιασμούς και πειρατείες» και ότι παρά τις προκλητικές και παιδιάστικες συμπεριφορές της απέναντι πλευράς «εμείς κινηθήκαμε με τη σοβαρότητα ενός μεγάλου κράτους που έχει δίκιο».

Επαφές των συνεργατών του Κ. Μητσοτάκη και του Τ. Ερντογάν

Όπως μετέδωσε η Άννα Ανδρέου, ο Σουλτάνος που έδωσε ομιλία στην τελετή κρατικών μεταλλίων, ανέφερε επίσης ότι «υπερασπιζόμαστε μέχρι τέλους τα νόμιμα δικαιώματα της χώρας μας και της ‘τδβκ’ στην ανατολική Μεσόγειο. Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να περιορίσει τη χώρα μας, η οποία έχει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στη Μεσόγειο, στις παραλίες μας. Η γλώσσα της απειλής δεν ωφέλησε. Όλοι οι συνομιλητές μας έχουν πλέον καταλάβει ότι η Τουρκία δεν θα υποκύψει στους εκβιασμούς και την πειρατεία. Η προώθηση της διπλωματίας στο τραπέζι τις τελευταίες μέρες είναι αποτέλεσμα της αποφασιστικής μας στάσης. Όσοι προσεγγίζουν την Τουρκία με ειλικρίνεια θα αντιμετωπίζονται πάντα με καλή πρόθεση. Εάν δοκιμάζουν την υπομονή και αποφασιστικότητα της Τουρκίας θα παίρνουν πάντοτε την απάντηση που τους ταιριάζει», ανέφερε.

Τα «έψαλε» στον Μακρόν ο Ερντογάν

Τέλος, ο Τούρκος Πρόεδρος επεσήμανε ότι η Τουρκία από τη αρχή υποστήριξε ότι το πρόβλημα πρέπει να επιλυθεί με διάλογο, διαπραγματεύσεις και στο πλαίσιο του δικαίου καλής γειτονίας. «Παρά τις προκλητικές και παιδιάστικες συμπεριφορές της απέναντι πλευράς εμείς κινηθήκαμε με τη σοβαρότητα ενός μεγάλου κράτους που έχει δίκιο», ανέφερε.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top