Κορωνοϊός - Ισπανία: Έκλεισε σχολείο μετά από κρούσματα σε δασκάλους

Δύο πόλεις σε καραντίνα - Επ' αόριστον απεργία κήρυξαν οι γιατροί

Μια βδομάδα μετά την επίσημη έναρξη της σχολικής χρονιάς στην Ισπανία, οι αρχές προχώρησαν στην αναστολή λειτουργίας ενός δημοτικού σχολείου στη Χώρα των Βάσκων, καθώς αρκετοί δάσκαλοι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Το εν λόγω σχολείο, που βρίσκεται στην πόλη Χαλντιμπάρ, είναι άγνωστο πότε θα επαναλειτουργήσει. 

Εκπρόσωπος της περιφερειακής κυβέρνησης δήλωσε πως δεν μπορεί να επιβεβαιώσει πόσοι είναι οι δάσκαλοι που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, ωστόσο διαβεβαίωσε ότι όλο το προσωπικό θα εξεταστεί.

Ταυτόχρονα, σωματεία δασκάλων και γονέων ασκούν έντονη κριτική στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για σχεδιασμό τελευταίας στιγμής όσον αφορά στα μέτρα υγείας και προστασίας στα σχολεία.

Κορωνοϊός: Νέα μέτρα στη Μαδρίτη μετά την αύξηση κρουσμάτων
 

Η υπουργός Παιδείας Ιζαμπέλ Θελάα δήλωσε ότι η επαναλειτουργία των σχολείων πηγαίνει πολύ καλά, καθώς τα κρούσματα εντοπίζονται σε λίγες περιοχές.«Έχουμε 28.600 σχολεία... και μέχρι χθες είχαμε περιστατικά μολύνσεων σε 53 σχολεία. Αυτό σημαίνει ότι οι διευθύνσεις των σχολείων και το διοικητικό προσωπικό κάνει θαυμάσια δουλειά», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι στην Ισπανία έχουν καταγραφεί  4.137 νέες λοιμώξεις το τελευταίο 24ωρο, με το συνολικό αριθμό των μολύνσεων από την αρχή της πανδημίας να φτάνει τις 544.143. Ωστόσο, παρουσιάζεται πτώση όσον αφορά στα ημερήσια κρούσματα, από τις 10.000 που καταγράφηκαν στις 4 Σεπτεμβρίου. Αναφέρθηκαν 13 θάνατοι, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό αυτών σε 29.699.

Δύο πόλεις σε καραντίνα

Σύμφωνα με ανακοινώσεις τοπικών αξιωματούχων, δύο πόλεις θα τεθούν σε lockdown λόγω υψηλων επιπέδων μετάδοσης. Πρόκειται για την Χουμίγια, στη νότια περιοχή της Μούρθια, και την Ανδόρα, στην περιοχή της Αραγονίας.

Παράλληλα, το κλίμα στην Ισπανία είναι ιδιαίτερα εκρηκτικό, με τους γιατρούς στη Μαδρίτη να κηρύττουν επ' αόριστον απεργία από τις 28 Σεπτέβρη, σε μία ένδειξη διαμαρτυρίας όσον αφορά στην έλλειψη οικονομικών πόρων και την επιδείνωση της κατάστασης λόγω της πανδημίας. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top