Κορωνοϊός: Νέα μέτρα στη Μαδρίτη μετά την αύξηση κρουσμάτων

Η πόλη ανήκει στις πλέον πληγείσες

Νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού έρχονται στη Μαδρίτη της Ισπανίας από τις 7 Σεπτεμβρίου, μετά την αύξηση κρουσμάτων που παρουσιάζεται τις τελευταίες ημέρες.

Ισπανία: Επέμβαση του στρατού για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πλέον πληγείσα Μαδρίτη προβλέπονται συγκεντρώσεις το πολύ 10 ατόμων και θα απαγορευτούν πλέον τα κοκτέιλ και οι χοροί μετά τους γάμου.

Πιο αναλυτικά:

-    η χωρητικότητα των χώρων λατρείας ή των αιθουσών που φιλοξενούν γάμους ή όπου οι οικείοι του ξαγρυπνούν τον νεκρό μειώνονται στο 60% από 75% μέχρι τώρα.

-    απαγορεύονται τα κοκτέιλ με όρθιους στους γάμους όπως και οι χοροί.

-    μειώνεται η χωρητικότητα στα καταστήματα, στους ζωολογικούς κήπους, στα ψυχαγωγικά πάρκα αρχής γενομένης από την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο αριθμός των προσώπων που έχουν επιφορτιστεί με την ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων μόλυνσης θα ξεπεράσει τους χίλιους, ενώ θα πραγματοποιηθούν δύο εκατομμύρια γρήγορα τεστ κορωνοϊού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες βράδυ από το υπουργείο Υγείας, στην περιφέρεια έχουν σημειωθεί 73 από τους 191 θανάτους που έχουν καταγραφεί τις επτά τελευταίες ημέρες και το 30% των κρουσμάτων.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top