Σε καραντίνα ο Γάλλος πρωθυπουργός μετά από επαφή με κρούσμα κορωνοϊού

Υποβλήθηκε και σε δεύτερο τεστ

Γάλλος πρωθυπουργός

Σε διαγνωστικό τεστ κορωνοιού, υποβλήθηκε ο γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ και θα παραμείνει σε καραντίνα μέχρι το Σάββατο, όπου θα επαναλάβει την εξέταση, έγινε γνωστό από το πρωθυπουργικό μέγαρο το οποίο διευκρίνισε πως το τεστ βγήκε αρνητικό, όμως ο Καστέξ θα παραμείνει σε καραντίνα για μια εβδομάδα ακόμη για προληπτικούς λόγους καθώς ήρθε σε επαφή με κρούσμα.

Γαλλία: 7 μέρες καραντίνα σε όσους βρέθηκαν στον ίδιο χώρο με ασθενή Covid

Κατόπιν τούτου, το υπουργικό συμβούλιο της Τετάρτης, θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως με βιντεοκλήση ανακοίνωσε το Ελιζέ.

Κορωνοϊός - Γαλλία: Πιθανό δεύτερο κύμα τον Νοέμβριο

Tην ίδια ώρα, αντιδράσεις προκαλούν οι εικόνες του Εμμανουέλ Μακρόν που βήχει ενώ μιλάει σε μαθητές λυκείου. Ο Γάλλος πρόεδρος βήχει επαναλαμβανόμενα και βγάζει τη μάσκα του για να πιει ένα ποτήρι νερό, ενώ εξακολουθεί να βήχει.  Χρήστες των κοινωνικών δικτύων δεν έχασαν την ευκαιρία και κατηγορήσαν τον Μακρόν για ανεύθυνη συμπεριφορά, την ώρα που ο ίδιος καλεί τους Γάλλους να σέβονται τους υγειονομικούς κανόνες πρόληψης και προστασίας.

Γαλλία: Επιβάτες άφησαν εγκεφαλικά νεκρό οδηγό λεωφορείου για μια... μάσκα

Τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται έξαρση της πανδημίας στη Γαλλία, με αρκετές γεωγραφικές ζώνες της χώρας να έχουν περάσει σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού. Ωστόσο η αρχή δημόσιας υγείας καθησυχάζει πως όλα είναι υπο έλεγχο και τα κρούσματα είναι λιγότερα απ αυτά που καταγράφηκαν την περασμένη άνοιξη.

Γαλλία: 450 δισ. ευρώ κόστισε η πανδημία του κορωνοϊού στην κυβέρνηση

Χθες ο Γάλλος υπουργός υγείας Ολιβιέ Βεράν, ανακοίνωσε πως απ αυτή την εβδομάδα για τη διάγνωση του κορωνοιού θα γίνονται αντιγονικά τέστ, τα οποία δίνουν αποτελέσματα σε 15 με 20 λεπτά κι όχι σε δυο με τρείς μέρες.

Παρίσι, Μαρία Δεναξά

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top