Κοινή στρατιωτική άσκηση για Ελλάδα και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Ενισχύεται ο ελληνικός στρατός

Οι αεροπορικές και ναυτικές δυνάμεις της Ελλάδας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων συνεχίζουν να συμμετέχουν σε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις στα ανοικτά των ακτών της Κρήτης αυτήν την εβδομάδα, καθώς η Ελλάδα ανακοίνωσε σχέδια για ενίσχυση του στρατού της εν μέσω έντασης με την Τουρκία.

Ο εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Ελλάδα θα ενισχύσει τον στρατό της με νέα προγράμματα εξοπλισμού, μια ενίσχυση στο στρατιωτικό προσωπικό και την ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας.

Τα νέα έρχονται καθώς η Ελλάδα βρίσκεται σε διαφωνία με τη γειτονική Τουρκία, οδηγώντας σε φόβους ανοιχτής σύγκρουσης μεταξύ των δύο συμμάχων του ΝΑΤΟ.

Το περασμένο Σάββατο, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προειδοποίησε την Ελλάδα να ξεκινήσει συνομιλίες σχετικά με αμφισβητούμενες εδαφικές αξιώσεις της Ανατολικής Μεσογείου ή να αντιμετωπίσει τις συνέπειες.

Η Ελλάδα και η Τουρκία έχουν φτάσει στο «χείλος» του πολέμου τρεις φορές από τα μέσα της δεκαετίας του 1970, συμπεριλαμβανομένης μιας φορά για δικαιώματα στο Αιγαίο Πέλαγος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top