Κορωνοϊός - Ιταλία: 1.297 νέα κρούσματα - 133 σε ΜΕΘ

Ιταλοί ακροδεξιοί αμφισβητούν την ύπαρξή του

Τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ιταλία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου υγείας της Ρώμης, είναι 1.297, ενώ το τελευταίο 24ωρο, 7 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Κορωνοϊός: «Λουκέτο» σε όλα τα κλαμπ της Ιταλίας

Χθες, Σάββατο 05/09/20, είχαν καταγραφεί 1.695 κρούσματα, με 16 νεκρούς. Όπως υπογραμμίζουν τα ιταλικά ΜΜΕ, η μείωση των περιστατικών και των νεκρών προφανώς οφείλεται και στο ότι σήμερα έγιναν 30.000 λιγότερα τεστ ανίχνευσης του ιού, σε σχέση με χθες.

Κορωνοϊός: Σχεδόν 870.000 οι νεκροί παγκοσμίως- Εφιαλτική πρόβλεψη για ΗΠΑ

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας των ιταλικών νοσοκομείων έχουν εισαχθεί, συνολικά, 133 ασθενείς, 12 περισσότεροι από χθες. Στα νοσοκομεία της γειτονικής χώρας νοσηλεύονται 1.683 ασθενείς – 63 περισσότεροι από χθες-, ενώ σε κατ΄ οίκον περιορισμό έχουν τεθεί 30.262 άνθρωποι. Δηλαδή, 884 περισσότεροι από χθες.

Ιταλία: Πορεία της ακροδεξιάς που αμφισβητεί τον κορωνοϊό

κορωνοϊός Ιταλία

Οι Ιταλοί ακροδεξιοί αμφισβητούν την ύπαρξη του κορωνοϊου παρά τους 35.534  νεκρούς που είχε η χώρα από την έναρξη της πανδημίας. Θεωρούν πώς είναι μία φάρσα και μία τακτική της κυβέρνησης για να χειραγωγήσουν το πλήθος. Έτσι το κέντρο της Ρώμης πλημμύρισε από αρνητές που φώναζαν.

«Όχι στις μάσκες» και «θέλουμε την αλήθεια». Στην  κινητοποίηση πήραν μέρος οργανώσεις οδηγών ταξί και ιδιοκτητών εστιατορίων, που κατηγορούν τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε για λανθασμένους χειρισμούς κατά την διάρκεια της πανδημίας.

Ιταλία: Συγκρατημένη αισιοδοξία για την κατάσταση της υγείας του Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Ιταλία: Στο νοσοκομείο με κορωνοϊό ο Μπερλουσκόνι

«Συγκρατημένη αλλά και δικαιολογημένη αισιοδοξία» προκαλεί η κατάσταση της υγείας του 80χρονου Σίλβιο Μπερλουσκόνι, όπως αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν. Την Παρασκευή διαγνώστηκε με πνευμονία σε πρώιμο στάδιο. Ωστόσο σήμερα είναι απύρετος και πέρασε χωρίς προβλήματα την περασμένη νύχτα. Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα πρέπει να μείνει στο νοσοκομείο για τουλάχιστον μια εβδομάδα.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων σαββατοκύριακου του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top