Ρωσία: Εντόπισαν ίχνη χημικής βιομηχανικής ουσίας στα ρούχα του Ναβάλνι

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση του αντιπάλου του Πούτιν

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση του Ρώσου αντιπάλου του Βλαντιμίρ Πούτιν, Αλεξέι Ναβάλνι, καθώς σύμφωνα με τον θεράποντα ιατρό του δε βρέθηκε δηλητήριο στον οργανισμό του. Από την άλλη, αξιωματούχοι του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών στη περιοχή Ομσκ της Σιβηρίας όπου νοσηλεύεται ο Αλεξέι Ναβάλνι, δήλωσαν σήμερα κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου, ότι στα εργαστήρια της αστυνομίας εντόπισαν σε δείγματα που πήραν από τα μαλλιά και τα χέρια του Αλεξέι Ναβάλνι, ίχνη χημικής βιομηχανικής ουσίας η οποία χρησιμοποιείται σε πολυμερή υλικά για να αυξηθεί η ελαστικότητά τους.  

Υπόθεση Ναβάλνι: Δεν επιτρέπουν τη μεταφορά του σε νοσοκομείο της Γερμανίας

Νωρίτερα, ο Αλεξάντερ Μουραχόφσκι, ο επικεφαλής γιατρός του νοσοκομείου στην πόλη Ομσκ όπου νοσηλεύεται ο Ναβάλνι, είχε δηλώσει ότι στα ρούχα και στα χέρια του  44χρονου Ναβάλνι εντοπίσθηκαν ίχνη βιομηχανικών χημικών ουσιών.     
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών της περιοχής του Ομσκ, η  χημική αυτή βιομηχανική ουσία, που χρησιμοποιείται ως πλαστικοποιητής και ως διαλύτης σε ακρυλικές βαφές και επιστρώσεις, ενδέχεται να παρέμεινε στα χέρια του Ναβάλνι μέσω αντικειμένων με τα οποία ήρθε σε επαφή, όπως για παράδειγμα ένα πλαστικό ποτήρι.   
 

Στην εντατική ο επικριτής του Πούτιν - Υποψίες ότι τον δηλητηρίασαν

Η αστυνομία ανέφερε ότι για την ύπαρξη της βιομηχανικής αυτής ουσίας ενημερώθηκαν αμέσως οι γιατροί. 

Δεν εντοπίστηκε δηλητήριο στον οργανισμό του Ναβάλνι

Το μεσημέρι της Παρασκευής, ο γιατρός του Ναβάλνι ανακοίνωσε ότι δεν είχε εντοπιστεί κανένα δηλητήριο στο αίμα και τα ούρα του, ενώ το νοσοκομείο έχει ήδη μια πλήρη διάγνωση για την κατάσταση της υγείας του Ναβάλνι, χωρίς να μπορεί ακόμη να την κοινοποιήσει.

Ωστόσο , οι υποστηρικτές του νούμερο ένα πολιτικού εχθρού του Πούτιν επιμένουν ότι δηλητηριάστηκε. Μάλιστα, μετά τα πλάνα μέσα στο αεροσκάφος που σφάδαζε από τους πόνους, ζήτησαν να μεταφερθεί σε νοσοκομείο στην Γερμανία, όμως η κλινική που νοσηλεύεται στη Σιβηρία έβαλε φρένο, ενώ το γερμανικό ασθενοφόρο αεροπλάνο είχε ήδη φτάσει.

Το «δεξί χέρι» του αντιπολιτευόμενου, ο Λεονίντ Βολκόφ, κατήγγειλε ότι πρόκειται για «πολιτική και όχι ιατρική απόφαση».
 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top