Υπόθεση Ναβάλνι: Δεν επιτρέπουν τη μεταφορά του σε νοσοκομείο της Γερμανίας

Προσπαθούν να καλύψουν τη δηλητηρίαση λέει η σύζυγός του

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση Ναβάλνι, ο οποίος φέρεται να δηλητηριάστηκε το απόγευμα της Πέμπτης και βρίσκεται στην εντατική σε κρίσιμη κατάσταση. Σήμερα αναμενόταν η μεταφορά του σε νοσοκομείο του Βερολίνου, κάτι όμως που δεν επετράπη από το ρωσικό νοσοκομείο.

Ναβάλνι: Με ειδικά διαμορφωμένο αεροσκάφος θα μεταφερθεί στη Γερμανία

Αναλυτικότερα, το νοσοκομείο στη Σιβηρία, στο οποίο νοσηλεύεται ο επικριτής του Κρεμλίνου, Αλεξέι Ναβάλνι, αρνείται να του επιτρέψει να μεταφερθεί σε άλλη καλύτερα εξοπλισμένη εγκατάσταση, στην οποία μπορεί να δεχθεί καλύτερη περίθαλψη, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπός του.

Ο Ναβάλνι δίνει μάχη για τη ζωή του αφού ήπιε τσάι που οι σύμμαχοί του πιστεύουν πως περιείχε δηλητήριο. Οι γιατροί που τον θεραπεύουν σε νοσοκομείο της πόλης Ομσκ της Σιβηρίας δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει τη διάγνωση αυτή, όμως λένε πως είναι μία από τις εκδοχές που εξετάζουν.

Στην εντατική ο επικριτής του Πούτιν - Υποψίες ότι τον δηλητηρίασαν

Σύμφωνα με την Κίρα Γιάρμις, την εκπρόσωπο του Ναβάλνι, ο επικεφαλής γιατρός είπε σήμερα πως η κατάσταση του Ρώσου αντιπολιτευόμενου είναι ασταθής και πως το νοσοκομείο θεωρεί πως η επιθυμία των συγγενών του να μετακινηθεί σε άλλη εγκατάσταση δεν είναι αρκετή για να δικαιολογήσει μια τέτοια μετακίνηση.

«Η απαγόρευση της μεταφοράς του Ναβάλνι είναι μια απόπειρα κατά της ζωής του που εκτελείται αυτή τη στιγμή από γιατρούς και τις δόλιες αρχές που την επέβαλαν», έγραψε η Γιάρμις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Προσπαθούν να καλύψουν τη δηλητηρίαση λέει η σύζυγός του

Στο πλευρό του Ναβάλνι βρίσκεται η σύζυγός του, η οποία σε δηλώσεις της έξω από το νοσοκομείο είπε ότι δεν εμπιστεύεται το νοσηλευτικό προσωπικό.

«Οι γιατροί λένε πως δεν μπορεί να γίνει η μεταφορά του στη Γερμανία, παρόλο που πριν από δύο ώρες ετοιμάζαμε τα χαρτιά του» υποστήριξε η ίδια. «Πιστεύουμε ότι αυτή η καθυστέρηση γίνεται ώστε να εξαφανιστεί η δηλητηριώδης ουσία από τον οργανισμό του Αλεξέι».

Σύμφωνα με τον γιατρό του σιβηρικού νοσοκομείου, η κατάσταση του Ναβάλνι είναι πολύ ασταθής. «Πρέπει να σταθεροποιηθεί η κατάσταση της υγείας του για να μπορεί να μεταφερθεί».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top