Οπλισμένα τουρκικά αεροσκάφη εμφανίστηκαν στην Ελλάδα μετά από καιρό!

Έκαναν 7 παραβάσεις και 3 παραβιάσεις

Μετά από αρκετό καιρό ξαναβλέπουμε τουρκικά αεροσκάφη! Δύο οπλισμένα F-16, δύο κατασκοπευτικά CN-235, δύο ελικόπτερα και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος μπήκαν σήμερα, Κυριακή 16/8 στο Αιγαίο, έκαναν 7 παραβάσεις και 3 παραβιάσεις, ενώ σημειώθηκαν και δύο αερομαχίες ελληνικών και τουρκικών μαχητικών.

Όλα αυτά έγιναν στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, όπου τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά.  

Πιέσεις Γερμανίας για διάλογο Ελλάδας - Τουρκίας

Το Βερολίνο πιέζει για άμεση έναρξη διαλόγου την Ελλάδα και την Τουρκία την ώρα που οι Τούρκοι συνεχίζουν τις προκλήσεις και της απειλές. 

Οργή στην Τουρκία για τις δηλώσεις Μπάιντεν – Ήταν καταπέλτης κατά Ερντογάν

Η Γερμανία καλεί Αθήνα και Άγκυρα να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου μετά τις 23 Αυγούστου, με ξένα μέσα ενημέρωσης να μεταδίδουν ότι ο Ερντογάν δέχθηκε να αρχίσει συζητήσεις. 

Σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, συναντάται στην Δομινικανή Δημοκρατία με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, την ώρα που η Άγκυρα εξέδωσε νέα NAVTEX για έρευνες του γεωτρύπανου «ΓΙΑΒΟΥΖ» εντός της κυπριακής ΑΟΖ, από τις 18 Αυγούστου μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

Oruc Reis: Βγήκε από την ελληνική υφαλοκρηπίδα

Να σημειωθεί ότι το «Oruc Reis»  βγήκε πάλι στις 7.20 το πρωί από την ελληνική υφαλοκρηπίδα, αλλά παραμένει μέσα στην περιοχή της παράνομης NAVTEX, πλέοντας με βορειοανατολική πορεία εντός της κυπριακής ΑΟΖ.  

Ο Ερντογάν πάντως συνεχίζει να προκαλεί, έστω κι αν καλεί τη χώρα μας σε διάλογο. «Το "Oruc Reis" θα συνεχίσει τη δραστηριότητά του μέχρι τις 23 Αυγούστου. Δεν θα διστάσουμε να απαντήσουμε στην παραμικρή παρενόχληση».

Από την περιοχή αποχώρησε και η «λαβωμένη» τουρκική φρεγάτα «ΚΕΜΑΛ ΡΕΙΣ», που είχε μια βίαιη επαφή με την ελληνική φρεγάτα «ΛΗΜΝΟΣ» και έχει υποστεί σημαντικές ζημιές.  

Μάλιστα, η τουρκική πλευρά, με ανάρτησή της στο Twitter, έδωσε και στη δημοσιότητα τέσσερις φωτογραφίες της φρεγάτας, υποστηρίζοντας πως πήγε να προστατέψει το Barbaros.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων σαββατοκύριακου του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top