Κίνα: Εντοπίστηκε κορωνοϊός σε φτερούγες κοτόπουλου από τη Βραζιλία

Σε τεστ υποβλήθηκαν όσοι ήρθαν σε επαφή με τα μολυσμένα προϊόντα

Ανησυχία προκάλεσε στην Κίνα ο εντοπισμός κορωνοϊού σε φτερούγες κοτόπουλου από τη Βραζιλία κατά τη διάρκεια τακτικού ελέγχου, όπως έκαναν γνωστό οι Αρχές της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, ο ιός βρέθηκε σε δείγματα που ελήφθησαν την Τρίτη από κατεψυγμένες φτερούγες κοτόπουλου, με αποτέλεσμα οι Αρχές να προχωρήσουν άμεσα σε ελέγχους στους ανθρώπους που ήρθαν σε επαφή με τα μολυσμένα προϊόντα. Όπως ανακοίνωσαν αργότερα, όλα τα τεστ ήταν αρνητικά. 

Ο ιός βρέθηκε και σε συσκευασίες γαρίδων

Την ίδια στιμγή, στην επαρχία Ανχούι της ανατολικής Κίνας, οι δημοτικές Αρχές της πόλης Ουχού ανακοίνωσαν την Πέμπτη τον εντοπισμό του ιού στις συσκευασίες γαρίδων που προέρχονταν από τον Ισημερινό και διατηρούνταν σε εστιατόριο της πόλης.

Κίνα: Γυναίκα βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό για δεύτερη φορά

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά από τις αρχές Ιουλίου που η Κίνα γνωστοποιεί την παρουσία κορωνοϊού σε συσκευασίες γαρίδων από τον Ισημερινό.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούνιο μια τεράστια αγορά στο Πεκίνο έκλεισε μετά την εμφάνιση εστίας της πανδημίας που αφορούσε εκατοντάδες ανθρώπους. Ίχνη του ιού είχαν εντοπιστεί σε σανίδα κοπής σολομού εισαγωγής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top