Καλιφόρνια: Εκκενώθηκαν σπίτια λόγω μεγάλης πυρκαγιάς

Έχουν γίνει στάχτη περισσότερα από 40.000 στρέμματα γης

Οι αρχές της Καλιφόρνια αρχές διέταξαν την Τετάρτη την εκκένωση περίπου 500 σπιτιών εξαιτίας γιγαντιαίας πυρκαγιάς που ξέσπασε σε θαμνότοπους και επεκτείνεται με μεγάλη ταχύτητα βόρεια του Λος Άντζελες, έχοντας ήδη κάνει στάχτη περισσότερα από 40.000 στρέμματα γης.

Η φωτιά εκδηλώθηκε αργά το μεσημέρι κοντά στη λίμνη Χιουζ, καίγοντας αρχικά μια σχετικά μικρή επιφάνεια 200 στρεμμάτων προτού εξαπλωθεί και μετατρέψει σε αποκαΐδια περιοχή 40.000 στρεμμάτων μέσα σε κάτι περισσότερο από τρεις ώρες.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έχουν κινητοποιηθεί πάνω από 300 πυροσβέστες, με τη συνδρομή ελικοπτέρων και αεροσκαφών που κάνουν ρίψεις νερού από αέρος. 

«Οι κάτοικοι της περιοχής βρίσκονται στη διαδικασία της απομάκρυνσης από τα σπίτια τους με μέριμνα της αστυνομίας της κομητείας», διευκρίνισε το πυροσβεστικό σώμα μέσω Twitter. «Σας παρακαλούμε να μας βοηθήσετε να σας βοηθήσουμε για να μεταφερθείτε εσείς και οι οικείοι σας σε ασφαλείς τοποθεσίες», πρόσθεσε.

Οι πυρκαγιές μεγάλης κλίμακας έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια στην Καλιφόρνια, εν μέρει εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.

Η φονικότερη πυρκαγιά στην ιστορία της Καλιφόρνιας, εκδηλώθηκε τον Νοέμβριο του 2018 στο βόρειο τμήμα της πολιτείας και στοίχισε τη ζωή σε 86 ανθρώπους.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top