Κορωνοϊός: Πέθανε επτάχρονο αγοράκι χωρίς υποκείμενο νόσημα

Μεγαλώνει η ανησυχία για την πανδημία

Εντείνεται η ανησυχία για την πανδημία του κορωνοϊού, καθώς χθες ένα αγοράκι, μόλις επτά ετών, χωρίς κανένα υποκείμενο νόσημα, έχασε τη ζωή του από κορωνοϊό στη Τζόρτζια των ΗΠΑ. 

«Κάθε θάνατος εξαιτίας της COVID-19 που ανακοινώνουμε είναι τραγικός, αλλά το να χάνεται κάποιος τόσο μικρός σου ραγίζει την καρδιά», δήλωσε η Νάνσι Νάινταμ, εκπρόσωπος των υγειονομικών αρχών στην Τζόρτζια, στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS News.

Στο κόκκινο ο κορωνοϊός: Τοπικά lockdown σε όλη τη χώρα προ των πυλών

«Γνωρίζουμε ότι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία και οι άνθρωποι με υποκείμενα νοσήματα διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο επιπλοκών, αλλά αυτή είναι μια ασθένεια που οι πάντες, ανεξαρτήτως ηλικίας, απαιτείται να παίρνουν σοβαρά», πρόσθεσε.

Κορωνοϊός-ΗΠΑ: Πάνω από 160.000 νεκροί – Σχεδόν 5 εκατομμύρια τα κρούσματα

Ο μικρούλης μαθητής της δευτέρας τάξης του Δημοτικού, διαγνώστηκε με κορωνοϊό την περασμένη Δευτέρα, πρώτη μέρα λειτουργίας του σχολείου του στην κομητεία Τσέροκι. Η διεύθυνση έστειλε τον δάσκαλο και τους συμμαθητές του αγοριού στα σπίτια τους, όπου και θα παραμείνουν σε απομόνωση για δύο εβδομάδες. 

Νότια Κορέα: Εγκρίθηκε η έναρξη δοκιμών φαρμάκου για τον κορωνοϊό

Μελέτη του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) ανακοίνωσε επίσης πως 200 παιδιά διαγνώστηκαν με κορωνοϊό σε καλοκαιρινή κατασκήνωση στη Τζόρτζια. 

Σύμφωνα με τα δεδομένα του CDC, τουλάχιστον 45 παιδιά κάτω των 14 ετών έχουν πεθάνει εξαιτίας του κορωνοϊού στις ΗΠΑ μέχρι σήμερα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top