Ερντογάν: «Καμία συμφωνία Ελλάδας - Αιγύπτου, ξεκινάμε γεωτρήσεις»

Υποστηρίζει ότι είναι ενήμερη η Μέρκελ

Τον χαβά του έχει ο Ερντογάν που μετά από τη συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου για την ΑΟΖ φαίνεται πως έχει εκνευριστεί πολύ. 

Έτσι σήμερα, βρέθηκε και πάλι στην Αγιά Σοφιά για την προσευχή της Παρασκευής και δεν παρέλειψε να εκδηλώσει την ενόχλησή του για τη συμφωνία αυτή. 

Δένδιας για ΑΟΖ: Ούτε εγώ γνώριζα ότι πηγαίνω να υπογράψω!

«Δεν υπάρχει τέτοια συμφωνία. Η Μέρκελ μου ζήτησε να σταματήσουμε τις γεωτρήσεις. Τώρα τις ξεκινάμε πάλι. Ενημερώσαμε σχετικά την Άνγκελα Μέρκελ», είπε ο Τούρκος πρόεδρος. 

Μητσοτάκης: Εθνική επιτυχία η συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου

«Τι κάνουν εκεί η Ελλάδα και η Αίγυπτος; Αφού υπογράψαμε τη συμφωνία με τη Λιβύη, όλοι έπεσαν σε αυτό το γεγονός. Αυτή η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου δεν έχει αξιοπρέπεια. Η Μέρκελ μου ζήτησε να σταματήσω τις εργασίες γεώτρησης. Είπαμε, “Εάν εμπιστεύεστε την Ελλάδα, θα σταματήσουμε να δουλεύουμε για μερικές εβδομάδες, αλλά εμείς δεν τους εμπιστευόμαστε», συνέχισε ο Ταγίπ Ερντογάν και κατέληξε:

Τι σημαίνει η συμφωνία  Ελλάδας - Αιγύπτου για την ΑΟΖ

«Δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους και τώρα συνεχίζουμε αμέσως τις εργασίες γεώτρησης. Θα συνεχίσουμε τη συμφωνία μας με τη Λιβύη με αποφασιστικότητα. Ειδικά στις ναυτιλιακές δικαιοδοσίες, δεν χρειάζεται καν να διαπραγματευτούμε με εκείνους που δεν έχουν δικαιώματα ή νόμους».

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top