Τι σημαίνει η συμφωνία  Ελλάδας - Αιγύπτου για την ΑΟΖ

Από θέση ισχύος μπορεί να πάει η Ελλάδα σε διάλογο με την Τουρκία    

Tι σημαίνει η συμφωνία Ελλάδας - Αιγύπτου για την ΑΟΖ ανέλυσε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Ράνια Τραγόμαλλου.      

«Είναι μια μεγάλη συμφωνία για την  Ελλάδα. Παλεύαμε για αυτήν επί 15 χρόνια. Στην πραγματικότητα τελειώσαμε το τουρκολιβυκό μνημόνιο» τόνισε η επικεφαλής του πολιτικού και οικονομικού ρεπορτάζ του Star.    

Υπογράφηκε η συμφωνία για ΑΟΖ Ελλάδας - Αιγύπτου στο Κάιρο!

Όπως πρόσθεσε, αν πλέον διαφωνεί ο «Σουλτάνος» με τη νόμιμη συμφωνία μπορεί να προσφύγει στη Χάγη όπως όμως και η Ελλάδα μπορεί να προσφύγει μαζί με την Αίγυπτο. 

Αυτός είναι ο χάρτης της ΑΟΖ Ελλάδας - Αιγύπτου   

Η Κ. Μακρή επισήμανε ότι η συμφωνία για την ΑΟΖ είναι σημαντική γιατί με αυτήν η Αίγυπτος έδειξε ξεκάθαρα τι θέλει και οδηγήθηκε σε μια συμφωνία με βάση το Διεθνές Δίκαιο με την Ελλάδα, παρότι στο παρελθόν είχε φτάσει κοντά σε αντίστοιχη συμφωνία με την Τουρκία.    

«Στα κάγκελα» η Τουρκία για τη συμφωνία ΑΟΖ Ελλάδας - Αιγύπτου!  

Όσον αφορά τον κυοφορούμενο διάλογο με την Τουρκία, η Κ. Μακρή τόνισε: «Πάμε σε έναν διάλογο με τον Ερντογάν από θέση ισχύος. ‘Εκανε μια μεγάλη ρελάνς η Ελλάδα με τον Νίκο Δένδια  και η τράπουλα στη Μεσόγειο ξαναμοιράζεται». Όπως υπογράμμισε,  πρόκειται για την τρίτη μεγάλη ήττα της Τουρκίας, μετά τον Έβρο και τη Navtex για το  Ορούτς Ρέις.    

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top