Βηρυτός: «Υπήρχε παντού αίμα. Νόμιζα ότι θα πέθαινα»

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες από τη φονική έκρηξη

Τα βίντεο και οι φωτογραφίες που έρχονται στο φως από τη φονική έκρηξη στη Βηρυτό στον Λίβανο σοκάρουν, όπως ακριβώς και οι μαρτυρίες των ανθρώπων που έζησαν την τεράστια καταστροφή. 

Συγκλονιστικό βίντεο από τη Βηρυτό: Νύφη φωτογραφιζόταν την ώρα της έκρηξης

Όπως περιέγραψε στο BBC, ο δημοσιογράφος Μοχάμεντ Νατζέμ βρισκόταν στον εντέκατο όροφο όταν τα τζάμια έσπασαν. «Άκουσα δύο μεγάλες εκρήξεις και σκέφτηκα πως το κτίριο θα καταρρεύσει. Προσπάθησα να κρυφτώ. Νόμιζα ότι θα πέθαινα όπως τότε» είπε ο Νατζέμ αναφερόμενος στην ισραηλινή επίθεση του 2006 στον Λίβανο. 

Ο Λαΐθ Μπαλούτ, αυτόπτης μάρτυρας, περιέγραψε εικόνες χάους. «Ακούστηκε κάτι σαν σειρήνες πολέμου. Ήμουν στο εμπορικό και ξαφνκά όλα τα τζάμια έσπασαν, υπήρχε παντού αίμα στο πάτωμα».

Εικόνες αποκάλυψης στη Βηρυτό: Δε σταματούν να ξεθάβουν πτώματα

«Μια γυναίκα βρισκόταν στο υπόγειο πάρκινγκ του εμπορικού, όπου η πίεση ήταν μεγαλύτερή από τον ανοιχτό χώρο. Εκτοξεύτηκε μέτρα μακριά από το ωστικό κύμα και οι άνθρωποι έτρεξαν να τη σώσουν. Ήταν τρομερό» συμπλήρωσε.

«Ξαφνικά έχασα την ακοή μου»

Όπως είπε ο Χαντί Νασράλα βρισκόταν σε ένα ταξί όταν σημειώθηκε η πρώτη έκρηξη. «Ξαφνικά έχασα την ακοή μου, προφανώς βρισκόμουν πολύ κοντά στο σημείο της έκρηξης». 

Τα τζάμια από το ταξί έσπασαν και εκείνος κατάλαβε ότι είχε συμβεί κάτι τραγικό. 

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Βηρυτού, Μαργουάν Αμπούντ, υπήρχε μία ομάδα πυροσβεστών που επιχειρούσε στην κατάσβεση της φωτιάς πριν την έκρηξη. «Οι πυροσβέστες εξαφανίστηκαν και δεν ξέρουμε πού βρίσκονται. Ήρθαμε να τους ψάξουμε, είναι 10 άτομα» συμπλήρωσε.

Οι Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στον Λίβανο και έχουν επηρεαστεί από τις εκρήξεις στον λιμένα της Βηρυτού, μπορούν να επικοινωνούν με την Πρεσβεία της Ελλάδος στα τηλέφωνα 00961 78990315 και 00961 81507061, καθώς και με την Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, στο τηλέφωνο +30210368 1730 και στο e-mail: kt@mfa.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top