Εικόνες αποκάλυψης στη Βηρυτό: Δε σταματούν να ξεθάβουν πτώματα

Εργασίες συγκόλλησης πιθανόν προκάλεσαν τις εκρήξεις

Δεν το χωράει ανθρώπινος νους το μέγεθος της καταστροφής στη Βηρυτό μετά από τις δύο εκρήξεις στο λιμάνι της πόλης, που μέχρι στιγμής έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 100 ανθρώπους, ενώ χιλιάδες είναι οι τραυματίες. 

Βηρυτός Η Επόμενη Μέρα 1

Το πρώτο φως της μέρας αποκάλυψε εικόνες βιβλικής καταστροφής με το λιμάνι να έχει σχεδόν ισοπεδωθεί και τη μισή πόλη να έχει υποστεί ανυπολόγιστες καταστροφές. 

Βηρυτός: Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί από τις εκρήξεις

Καπνοί συνέχιζαν να αναδύονται από τα συντρίμμια, ενώ σωστικά συνεργεία όλη νύχτα έψαχναν εγκλωβισμένους κάτω από χαλάσματα και κατεστραμμένα οχήματα και ξέθαβαν πτώματα. Οι αρχές μάλιστα έχουν εκφράσει φόβους ότι ο απολογισμός των νεκρών θα αυξηθεί δραματικά. 

Βηρυτός Επόμενη Μέρα 7

Χωρίς κανέναν μέτρο η φύλαξη 2.750 τόνων νιτρικού αμμωνίου

Χθες βράδυ, ο πρόεδρος του Λιβάνου, Μισέλ Αούν ανακοίνωσε πως 2.750 τόνοι νιτρικού αμμωνίου εξερράγησαν στο λιμάνι. Πρόκειται για χημικό λίπασμα, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την κατασκευή βομβών και το οποίο είχε εγκαταλειφθεί σε αποθήκη στο λιμάνι χωρίς να εφαρμόζεται κανένα μέτρο ασφαλείας.

Εκρήξεις στη Βηρυτό: «Ήταν όπως στη Χιροσίμα» – Δεκάδες οι νεκροί

Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα τι προκάλεσε τις εκρήξεις. Πηγή όμως προσκείμενη στις λιβανέζικες υπηρεσίες ασφαλείας δήλωσε πως πιθανόν οφείλονταν σε ηλεκτροσυγκόλληση που γινόταν για να κλείσει τρύπα στην αποθήκη όπου ήταν αποθηκευμένο το νιτρικό αμμώνιο.

Βηρυτός Η Επόμενη Μέρα 2

Εικόνες αποκάλυψης στη Βηρυτό

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν γύρω στις 18:00 το απόγευμα τοπική ώρα και ώρα Ελλάδος, ενώ ώρες αργότερα η φωτιά συνέχιζε να καίει στο λιμάνι. Πορτοκαλί καπνός είχε καλύψει τον ουρανό της πρωτεύουσας του Λιβάνου, ενώ οι σειρήνες των ασθενοφόρων ηχούσαν ασταμάτητα, όπως και οι κινητήρες των πολεμικών ελικοπτέρων που πετούσαν πάνω από το λιμάνι. 

Βηρυτός: Ισχυρές εκρήξεις -Τουλάχιστον 10 νεκροί, εκατοντάδες τραυματίες

Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία κάτοικοι θυμήθηκαν την εποχή του εμφυλίου πολέμου, όταν η πόλη κλονιζόταν από βομβαρδισμούς και εκρήξεις παγιδευμένων αυτοκινήτων από ισραηλινές επιδρομές. 

Βηρυτός Επόνμενη Μέρα 3

Κάποιοι νόμισαν πως έγινε σεισμός, αφού σύμφωνα με σεισμολόγους οι εκρήξεις ισοδυναμούσαν με σεισμική δόνηση 4,5 Ρίχτερ.

Βηρυτός Επόμενη Μέρα 6

Ο πρωθυπουργός, Χασάν Ντιάμπ διεμήνυσε πως θα εντοπιστούν οι υπαίτιοι για την έκρηξη και θα πληρώσουν το τίμημα για τις πράξεις και τις παραλείψεις τους. 

Ψάχνουν τους αγαπημένους τους στα νοσοκομεία

Ένα δράμα εκτυλίσσεται και στα νοσοκομεία της πόλης, όπου συγγενείς των αγνοουμένων σπεύδουν με δάκρυα στα μάτια και να αναζητούν τους αγαπημένους τους. 

ΥΠΕΞ: Οδύνη της Ελλάδας για τις πολύνεκρες εκρήξεις στη Βηρυτό 

«Υπάρχουν πολλοί αγνοούμενοι. Άνθρωποι ψάχνουν στα επείγοντα τους αγαπημένους τους και είναι δύσκολη η αναζήτηση αυτή μέσα στη νύχτα διότι έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση», είπε ο Χασάν.

Βηρυτός Επόμενη Μέρα 4

Η καταστροφή στη Βηρυτό σημειώθηκε τρεις ημέρες προτού δικαστήριο που υποστηρίζεται από τον ΟΗΕ εκδώσει την ετυμηγορία του στη δίκη τεσσάρων υπόπτων, που συνδέονται με το σιιτικό κίνημα Χεζμπολάχ, για τη βομβιστική επίθεση στην οποία σκοτώθηκε ο τότε πρωθυπουργός Ράφικ αλ Χαρίρι και άλλοι 21 άνθρωποι το 2005. Η επίθεση εκείνη είχε γίνει σε περιοχή που απέχει μόλις 2 χιλιόμετρα από το λιμάνι της Βηρυτού.

Βηρυτός Επόμενη Μέρα 8

Αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη το Ισραήλ

Ισραηλινοί αξιωματούχοι διαβεβαίωσαν ότι το Ισραήλ — το οποίο έχει εμπλακεί επανειλημμένα σε πόλεμο με τον Λίβανο — δεν έχει καμία σχέση με την καταστροφή και πρόσθεσαν ότι η χώρα τους είναι έτοιμη να προσφέρει ανθρωπιστική και ιατρική βοήθεια.

Βηρυτός Επόμενη Μέρα 5

Τη βοήθειά τους προσέφεραν επίσης το Ιράν — που διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με τη Χεζμπολάχ — και η Σαουδική Αραβία, δύο χώρες που ανταγωνίζονται για επιρροή στον Λίβανο και στην περιοχή, καθώς επίσης η Τουρκία και αρκετές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top