Και... γραμματόσημο η μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί στις 24 Ιουλίου

Η Τουρκία κάλεσε τον Πάπα να παρευρεθεί στην πρώτη μουσουλμανική προσευχή

Γραμματόσημο με θέμα το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας για μουσουλμανική προσευχή θα θέσει σε κυκλοφορία στις 24 Ιουλίου η Τουρκία.

 

Αγιά Σοφιά: Δε θα πάει στην προσευχή της Παρασκευής ο Ιμάμογλου

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Συγκοινωνιών και Υποδομής Αντίλ Καραϊσμάϊλογλου μέσω του λογαριασμού του στο twitter, το γραμματόσημο εκδίδεται για να «αποθανατιστεί» και να μείνει στην ιστορία η μέρα της 24ης Ιουλίου. 

Αγιά Σοφιά: Τούρκος ιστορικός παρομοίασε τα ψηφιδωτά με πόρνες

«Το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας σε προσευχή χάρη στην πολιτική βούληση του Προέδρου μας είναι απόδειξη του πόσο ισχυρή είναι η Τουρκία στο διεθνές πεδίο. Ως έθνος δεν υποχωρήσαμε ποτέ από τις κόκκινες γραμμές μας», σχολίασε ο Τούρκος Υπουργός.

Αντίστροφη μέτρηση για τη βεβήλωση της Αγιάς Σοφιάς

Ο Ερντογάν κάλεσε τον Πάπα στην προσευχή της Παρασκευής

Τον Πάπα Φραγκίσκο προσκάλεσε στην Κωνσταντινούπολη, για την πρώτη μουσουλμανική προσευχή στην Αγία Σοφία, η κυβέρνηση Ερντογάν.

Πάπας για Αγία Σοφία: Νιώθω μεγάλο πόνο 

Το γεγονός επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο Ιμπραήμ Καλίν, εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας. 

Ο Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε τις προηγούμενες ημέρες τη δυσαρέσκειά του για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, ενώ την Κυριακή επανέλαβε ότι πληγώθηκε από την απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί. 

Μια ανάσα πριν την πρώτη μουσουλμανική προσευχή στην Αγιά Σοφιά

Υπενθυμίζεται ότι στις 24 Ιουλίου αναμένεται η πρώτη προσευχή στην Αγιά Σοφιά, όπου αναμένεται να παρευρεθούν 1.000 έως 1.500 άτομα, ανάμεσά τους και ξένοι ηγέτες. Μάλιστα, ο Ερντογάν προετοιμάζει μια μεγάλη φιέστα για την έναρξη του μνημείου σε τζαμί.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top