Αντίστροφη μέτρηση για τη βεβήλωση της Αγιάς Σοφιάς

Η τουρκική προπαγάνδα δεν καταφέρνει να πείσει όλους τους μουσουλμάνους

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τη βεβήλωση της Αγιάς Σοφιάς. Η παγκόσμια κοινότητα παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τον Σουλτάνο να ολοκληρώνει το Οθωμανικό του παραλήρημα, κάνοντας δήθεν τεχνικές επιθεωρήσεις ενόψει της πρώτης προσευχής, που θα διαβαστεί την 24η Ιουλίου. 

Ένα τιρκουάζ χαλί θα στρωθεί στην Αγιά Σοφιά. Ένα μέρος του... βρίσκεται ήδη από χθες εκεί, λόγω της επιθεώρησης Ερντογάν. 

Στην Αγία Σοφία ο Ερντογάν για να επιθεωρήσει τις εργασίες

Εκτός όμως από χαλιά, «επιστρατεύονται» και κουρτίνες που θα καλύψουν τα ψηφιδωτά της Αγιάς Σοφιάς... αδυνατώντας, ωστόσο, να καλύψουν τις τουρκικές ευθύνες!

Αρχιεπισκοπή Αμερικής: Πένθιμα θα χτυπούν οι καμπάνες για την Αγιά Σοφιά

«Δε θα υπάρξει σύστημα φωτισμού. Γίνεται εργασία για να καλυφθούν με ένα σύστημα κουρτίνας. Είναι στο τελευταίο στάδιο. Η βασική αρχή είναι να μην υπάρξει ζημιά σε αυτά τα ψηφιδωτά» είπε ο εκπρόσωπος τουρκικής προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν. 

Η μάχη της προπαγάνδας: ο Σουλτάνος προσπαθεί να… πείσει 

Στο μεταξύ, ο Ερντογάν «φουλάρει» τις μηχανές της... προπαγάνδας! Ο χρόνος μετρά πια αντίστροφα. Ως την Παρασκευή θα πρέπει να έχει πείσει και τους πλέον άπιστους ότι η απόφασή του να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί ήταν η σωστή. 

Προκαλεί Τούρκος ιστορικός: «θα υπάρχει πόρνη σε τζαμί;» 

«Όργανο» του Σουλτάνου και γνωστός Τούρκος ιστορικός, ο οποίος φανατίζει το πλήθος και ζητά να αφαιρεθούν όλες οι αγιογραφίες από την Αγιά Σοφιά! 

«Αν οι εικόνες δεν αφαιρεθούν, η παρακαταθήκη του Μωάμεθ του Πορθητή, η Αγία Σοφία με την πόρνη Ζωή θα έχει γίνει το πρώτο τζαμί όπου θα εκτίθεται μία πόρνη» έγραψε στο twitter,  o καθηγητής ιστορίας στο πανεπιστήμιο του Σαγγάριου, Εμπούμπεκίρ Σοφούογλου. 

Ευτυχώς, όμως, η τουρκική προπαγάνδα δεν καταφέρνει να πείσει όλους τους μουσουλμάνους. Ο Μουφτής της Αιγύπτου χαρακτηρίζει ανεπίτρεπτη τη βεβήλωση της Αγιάς Σοφιάς. 

«Εμείς, ως μουσουλμάνοι, έχουμε εντολή να διατηρούμε τις εκκλησίες.  Προφήτης Μωάμεθ πάντοτε συνιστούσε σε πολέμους να μην καταστρέφονται ναοί ή να σκοτώνονται μοναχοί» έγραψε ο Μουφτής της Αιγύπτου. 

Η απόφαση της Τουρκίας υπονομεύει τα θεμέλια της ανεκτικότητας και βαθαίνει το ρήγμα μεταξύ πολιτισμών και θρησκειών, τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε επικοινωνία με τον Πάπα Φραγκίσκο.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top