Στην Αγία Σοφία ο Ερντογάν για να επιθεωρήσει τις εργασίες

Δένδιας: «Θα λάβουμε ακόμη και δυσβάσταχτα μέτρα εναντίον της Τουρκίας»

Ο Ερντογάν επισκέφτηκε την Αγία Σοφία για να επιθεωρήσει τις εργασίες / Reuters

Επιθεώρηση των εργασιών στην Αγία Σοφία έκανε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εν όψει της πρώτης προσευχής, την Παρασκεύη 24 Ιουλίου.

Προκλητικός ξανά ο Ερντογάν: Νεανικό όνειρο η απελευθέρωση της Αγίας Σοφίας

Ο Ερντογάν παρέμεινε στην Αγιά Σοφιά για περίπου μία ώρα, όπου ενημερώθηκε από τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Μεχμέτ Νούρι Ερσόι και τον κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης, Αλί Γερλικαγιά, σχετικά με τα έργα που πραγματοποιήθηκαν ώστε να μετραπεί από μνημείο σε τζαμί.

Μάλιστα, ο Τούρκος πρόεδρος φωτογραφήθηκε στο εσωτερικό της Αγίας Σοφίας, ενώ έξω τον περίμενε αρκετός κόσμος που τον έβγαζε φωτογραφίες και ο ίδιος τους χαιρέτισε.

Δένδιας: «Θα λάβουμε ακόμη και δυσβάσταχτα μέτρα εναντίον της Τουρκίας»

«Η μετατροπή της Αγιά Σοφιάς σε τζαμί είναι πράξη πολιτιστικής ισοπέδωσης» γράφει η Washington Post. Ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία στέλνει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

«Με την απαράδεκτη απόφαση περί αλλοίωσης του μνημειακού και οικουμενικού χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας, η Τουρκία έκανε ένα βήμα παραπέρα, προκαλώντας πλέον το σύνολο της διεθνούς κοινότητας. Η Ελλάδα θωρακίζεται με μεθοδικότητα, νηφαλιότητα και αυτοπεποίθηση, ενισχύοντας τις συμμαχίες της στην ευρύτερη περιοχή από τη Μεσόγειο έως τον Κόλπο».

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top