Προκλητικός ξανά ο Ερντογάν: Νεανικό όνειρο η απελευθέρωση της Αγίας Σοφίας

Ακάρ: «Η Αγία Σοφία ανήκει στην Τουρκική Δημοκρατία»

Ως νεανικό όνειρο που έγινε πραγματικότητα χαρακτήρισε το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας ως τζαμί ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χαρακτηρίζοντας τις διεθνείς αντιδράσεις ως κενές περιεχομένου.

Μητσοτάκης σε Σύνοδο: Ήρθε η ώρα για αυστηρές κυρώσεις στην Τουρκία

Το άνοιγμα της Αγιά Σοφίας «ήταν στην πραγματικότητα το μεγαλύτερο όνειρο στα νιάτα μας», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος μετά την προσευχή της Παρασκευής και μία εβδομάδα πριν τη λειτουργία του μνημείου της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς ως τέμενος.

Αρχιεπισκοπή Αμερικής: Πένθιμα θα χτυπούν οι καμπάνες για την Αγιά Σοφιά

«Είμαστε χαρούμενοι που πραγματοποιούμε αυτά τα όνειρα των νιάτων μας» συμπλήρωσε και τόνισε ότι «οι αντιδράσεις από το εξωτερικό είναι κενές, δε μάς δεσμεύουν».

Αγία Σοφία: Με πρωτόκολλο διατηρείται ως μνημείο της UNESCO

«Η Αγία Σοφία ανήκει στην Τουρκική Δημοκρατία»

Η Αγία Σοφία ανήκει στην Τουρκική Δημοκρατία, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ, λέγοντας ότι όλοι πρέπει να γνωρίζουν τα όριά τους.

Σε δηλώσεις του από το Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου, ανέφερε ότι «Η Αγία Σοφία ανήκει στην Τουρκική Δημοκρατία, ανήκει στο τουρκικό έθνος. Επομένως αυτός που έχει το λόγο σε αυτό το θέμα είναι η Τουρκική Δημοκρατία, το τουρκικό έθνος. Κανένας άλλος θεσμός ή κράτος δεν έχει δικαίωμα να μιλά γι’ αυτό. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν τα όριά τους».

Για την ανατολική Μεσόγειο ανέφερε ότι συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τις διμερείς συμφωνίας στη βάση της καλής γειτονίας

Μόνο 500 άτομα στην προσευχή της 24ης Ιουλίου

Πεντακόσια άτομα θα προσευχηθούν μέσα στο χώρο της Αγίας Σοφίας σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση TRT η οποία αναφέρει ότι το πρόγραμμα της προσευχής έγινε γνωστό.

Έξω από την Αγία Σοφία, στην πλατεία Σουλτάν Αχμέτ θα γίνεται ταυτόχρονα μαζική προσευχή, ενώ πηγές αναφέρουν ότι την πρώτη προσευχή στην Αγία Σοφία θα την κάνει ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων Αλί Ερμπάς.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top