Κορωνοϊός: Πιο πιθανή η μόλυνση εντός οικογένειας παρά εκτός σπιτιού

Μόλις δύο στους 100 κόλλησαν τον ιό εκτός σπιτιού στη Νότια Κορέα

Δείτε στο βίντεο το πείραμα που δείχνει πώς μεταδίδεται ο κορωνοϊός.

Μια νέα έρευνα από τη Νότια Κορέα δίνει μια διαφορετική οπτική στον τρόπο μετάδοσης του κορωνοϊού, καθώς αναφέρει ότι είναι πιο πιθανό να κολλήσει κάποιος Covid-19 από μέλος της οικογένειά του και εντός του σπιτιού παρά από εξωτερικό χώρο.

«Ένα κοινό φάρμακο μπορεί να υποβαθμίσει τον κορωνοϊό σε...απλό κρυολόγημα»

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο πλαίσιο της μελέτης Νοτιοκορεατών επιστημόνων που δημοσιεύθηκε στα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών(CDC) στις 16 Ιουλίου, εξετάστηκαν λεπτομερώς 5.706 «ασθενείς αναφοράς» και πάνω από 59.000 άνθρωποι που ήρθαν σε επαφή μαζί τους. 

Βρετανία: Νέο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού θα δοκιμαστεί σε ανθρώπους

Τα ευρήματα της έρευνας

Σύμφωνα με τα ευρήματα, μόλις δύο από τους 100 προσβεβλημένους κόλλησαν τον ιό από επαφές εκτός του σπιτιού τους, ενώ ένας στους 10 κόλλησε την ασθένεια από τη δική του οικογένεια. Βάσει ηλικιακών ομάδων, το ποσοστό μόλυνσης ήταν υψηλότερο όταν τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα ήταν έφηβοι ή άνθρωποι ηλικίας από 60 ετών κι άνω. 

Κορωνοϊός: Θετικά τα πρώτα αποτελέσματα για το εμβόλιο της Οξφόρδης!

«Αυτό πιθανόν οφείλεται στο ότι αυτές οι ηλικιακές ομάδες είναι πιθανότερο να βρίσκονται σε στενή επαφή με μέλη της οικογένειας καθώς η ομάδα χρειάζεται μεγαλύτερη προστασία ή στήριξη», δήλωσε ο Τζεόνγκ Εούν-κιεόνγκ, διευθυντής των Κορεατικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC) και εκ των συντακτών της μελέτης, σε ενημέρωση των δημοσιογράφων. 

Τα παιδιά ηλικίας κάτω των εννέα ετών έχουν τις λιγότερες πιθανότητες να αποτελέσουν τον ασθενής αναφοράς, δήλωσε ο Τσόε Γιουνγκ-τζουν, επίκουρος καθηγητής στο Hallym University College of Medicine και εκ των επικεφαλής της μελέτης. 

Τα παιδιά με Covid-19 είναι επίσης πιθανότερο να είναι ασυμπτωματικά σε σχέση με τους ενήλικες, γεγονός που καθιστά δυσκολότερο τον εντοπισμό των κρουσμάτων αναφοράς εντός της συγκεκριμένης ομάδας. 

Τα στοιχεία για τη μελέτη συγκεντρώθηκαν από τις 20 Ιανουαρίου έως τις 27 Μαρτίου, όταν η πανδημία του κορωνοϊού εξαπλωνόταν ραγδαία και καθώς τα ημερήσια κρούσματα στη Νότια Κορέα έφθασαν στο αποκορύφωμά τους. 
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top