ΗΠΑ : Στην τελική φάση δοκιμών αμερικανικό εμβόλιo

30.000 εθελοντες θα λάβουν το πειραματικό δείγμα

Κούρσα ταχύτητας για το εμβόλιο που θα βγάλει νοκ άουτ τον κορωνοϊό. Τους τελευταίους 5 μήνες έχουν αναπτυχθεί περισσότερα από 120. Τα ευχάριστα νέα έρχονται από τις ΗΠΑ καθώς μπαίνουν σε τελική φάση κλινικών δοκιμών . 

Πιο κοντά στο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού - Στην τελική φάση οι δοκιμές

30.000 εθελοντες θα λάβουν το πειραματικό εμβόλιο της αμερικανικής εταιρίας βιοτεχνολογίας Μοderna στις 27 Ιουλίου. Η δοκιμή αυτή αναμένεται να διαρκέσει ως την 27η Οκτωβρίου.Στους μισούς θα χορηγηθεί μία δόση 100 μικρογραμμαρίων, και στους υπόλοιπους placebo δηλαδή ψευτοφάρμακο. Οι επιστήμονες προειδοποιούν ωστόσο ότι τα πρώτα εμβόλια που θα διατεθούν στην αγορά δεν θα είναι κατ’ ανάγκη τα πιο αποτελεσματικά ή τα πιο ασφαλή.

Ο Δημήτριος Παρασκευής αναπληρωτής καθηγητής επιδημιολογίας και προληπτικής Ιατρικής ΕΚΠΑ, μέλος επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας μιλώντας στην τηλεόραση του STAR είπε: «133349 για να λάβουν έγκριση σημαίνει ότι θα έχουν ένα μίνιμουμ αποτελεσματικότητας τάξης μεγέθους 60% και άνω. Αφορά την αποτελεσματικότητα αλλά και την ασφάλεια».  

Κορωνοϊός: Εκτός προγράμματος διανομής εμβολίων της ΕΕ η Βρετανία

ΗΠΑ: Εθελοντές ανέπτυξαν αντισώματα σε μια πρώτη φάση δοκιμών

Από τη φάση 1 τα πρώτα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά. Όπως διαπιστώθηκε και οι 45 συμμετέχοντες ανέπτυξαν ανιχνεύσιμα αντισώματα ανάλογα με τις δόσεις του εμβολίου που τους χορηγήθηκε. Ωστόσο  θα παρακολουθούνται για ένα έτος μετά τον δεύτερο εμβολιασμό.Όπως τονίζουν οι  λοιμοξιολόγοι είναι συνειδητά αισιόδοξοι ότι τέλος του χρόνου ή αρχές του 2021 θα έχουμε ένα ή και περισσότερα. 

ΒΡΕΤΑΝΙΑ : Σε φάση 3 το Εμβόλιο Οξφόρδης 

Θετικά τα νέα και από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Ετοιμάζονται για δοκιμές σε ανθρώπους καθώς  η ανοσολογική απόκριση που έχουν παρατηρήσει έως τώρα στις δοκιμές, τους έχει δώσει ενθάρρυνση.

Κορωνοϊός: Pfizer και BioNTech ανακοίνωσαν επιτυχείς δοκιμές εμβολίου

Στην Οξφόρδη πέρασαν στη φάση 3 με περισσότερους από 10.000 εθελοντές. Eπείγουσες δόσεις από το εμβόλιο θα μπορούσαν να είναι έτοιμες μέχρι τον Οκτώβριο. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top