Πιο κοντά στο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού - Στην τελική φάση οι δοκιμές

Απο 27/7 ξεκινούν οι δόσεις του πρώτου πειραματικού εμβολίου

Η πρώτη φάση του εμβολίου έδειξε πως είναι ασφαλές και αποτελεσματικό/ reuters

H αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna ανακοίνωσε πως από τις 27 Ιουλίου θα βρίσκεται στην τελική φάση των κλινικών δοκιμών του εμβολίου που θα πολεμήσει τη διάδοση του νέου ιού, ενώ δημοσιοποίησε και τα υποσχόμενα προκαταρκτικά αποτελέσματά του.

Σε αυτή τη δοκιμή, θα λάβουν μέρος 30.000 άνθρωποι, από τους οποίους οι μισοί θα λάβουν μία δόση 100 μικρογραμμαρίων και οι υπόλοιποι placebo.

Ο πρώτος στόχος της δοκιμής είναι να προληφθεί οποιοδήποτε σύμπτωμα του COVID-19, ενώ στους δευτερεύοντες στόχους συγκαταλέγεται η πρόληψη της μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Η δοκιμή αναμένεται να διαρκέσει έως τις 27 Οκτωβρίου.

ΗΠΑ: 850 νέα κρούσματα- Πάνω από 3,4 εκατ. τα συνολικά

Το γεγονός αυτό καθιστά την Moderna την πρώτη εταιρεία που ξεκινά δοκιμές του εμβολίου για τον νέο ιό παγκοσμίως, που, μέχρι στιγμής, έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 575.000 ανθρώπους, ενώ περισσότεροι από 13 εκατομμύρια έχουν προσβληθεί από τον ιό.

Η τεχνολογία της Moderna, που βασίζεται στον λεγόμενο αγγελιοφόρο RNA, έχει ως στόχο να παρέχει στο σώμα τις απαραίτητες γενετικές πληροφορίες, ώστε να αναπτύξει προληπτικά αντισώματα και να προστατευθεί από τον κορωνοϊό.

Όπως γνωστοποίησαν οι Αμερικανοί επιστήμονες με ανακοίνωσή τους, η πρώτη φάση της δοκιμής έδειξε πως το πειραματικό εμβόλιο είναι ασφαλές και προκάλεσε αντίδραση του ανοσοποιητικού, δηλαδή τη δημιουργία αντισωμάτων για τον κορωνοϊό στους 45 υγιείς εθελοντές που συμμετείχαν.

Οι επιστήμονες, ωστόσο, ξεκαθαρίζουν ότι τα πρώτα εμβόλια που θα διατεθούν στην αγορά δεν είναι απαραίτητο πως θα είναι τα πιο αποτελεσματικά ή τα πιο ασφαλή.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top