Σερβία: «Μαύρο» ρεκόρ ασθενών με κορωνοϊό που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ

Πιέζεται αφόρητα το σύστημα Υγείας της χώρας

Διαμαρτυρίες στο Βελιγράδι της Σερβίας με αφορμή το lockdown / Reuters

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η πρωθυπουργός της Σερβίας, Άνα Μπρνάμπιτς, σχετικά με την εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα. 

Σε μόλις 24 ώρες καταγράφηκαν 279 νέα κρούσματα και 12 θάνατοι. Συνολικά μέχρι σήμερα έχουν αποβιώσει 405 ασθενείς και έχουν νοσήσει 18.639 άτομα.

Θετικά στον κορωνοϊό επτά δείγματα Σέρβων τουριστών στο Πευκί Εύβοιας!    

Αυτό που τρομάζει τις υγειονομικές Αρχές της Σερβίας είναι ο μεγάλος αριθμός ασθενών που βρίσκονται σε ΜΕΘ. Η πρωθυπουργός της Σερβίας ανέφερε ότι νοσηλεύονται σήμερα διασωληνωμένοι 154 ασθενείς, αριθμός ρεκόρ από την εκδήλωση της πανδημίας.

Η κ. Μρπνάμπιτς επισήμανε ότι το σύστημα Υγείας πιέζεται αφόρητα, γεγονός που οφείλεται στην ανάγκη άμεσης νοσηλείας της πλειονότητας των νέων κρουσμάτων που επιβεβαιώνονται σε καθημερινή βάση. Για το 70% σχεδόν των νέων κρουσμάτων χρειάζεται να γίνει εισαγωγή σε νοσοκομεία αναφοράς, ανέφερε η πρωθυπουργός της Σερβίας.

Τόνισε ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας στους κλειστούς χώρους σε ολόκληρη τη χώρα και όχι μόνο στις 20 πόλεις που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Μάλιστα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ληφθούν σκληρότερα μέτρα ακόμη και γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας σε κάποιες περιοχές, εάν συνεχίσει να επιδεινώνεται η επιδημιολογική κατάσταση.

Σερβία: Ο Βούτσιτς πήρε πίσω την απόφαση για lockdown 

Το θέμα εισόδου στην Ελλάδα των πολιτών της Σερβίας επανήλθε στο προσκήνιο όσο πλησιάζει η 15η Ιουλίου, ημερομηνία που θα γίνει η νέα αξιολόγηση από την ελληνική κυβέρνηση. Στον σερβικό Τύπο αλλά και στους κυβερνητικούς κύκλους εκτιμάται ότι θα παραταθεί για άλλες δύο εβδομάδες η απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα για τους υπηκόους της Σερβίας.

Ο υπουργός Τουρισμού, Ράσιμ Λιάγιτς, δήλωσε στην εφημερίδα «Blic» του Βελιγραδίου ότι «πιθανότατα η Ελλάδα θα συνεχίσει να κρατά κλειστά τα σύνορα για τους τουρίστες από τη Σερβία μέχρι την 31η Ιουλίου και αν συνεχιστεί η αύξηση των κρουσμάτων στην Σερβία, ίσως παραταθεί η απαγόρευση και για τον Αύγουστο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top