ΕΤΕΠ: Συμφωνία δανείου 75 εκ. ευρώ με την CureVac για την ανάπτυξη εμβολίου

Περιλαμβάνεται και εμβόλιο για τον κορωνοϊό

Εμβόλιο

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (EIB - ΕΤΕΠ) σύναψε συμφωνία δανείου 75 εκ. ευρώ με την CureVac για την υποστήριξη της συνεχιζόμενης ανάπτυξης εμβολίων, περιλαμβανομένου του εμβολίου για τον κορωνοϊό.

Κορωνοϊός: Τρία εμβόλια βρίσκονται ήδη στην 3η φάση δοκιμών στην Κίνα

Όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Κομισιόν Έρικ Μάμερ, το δάνειο θα στηρίξει τις προσπάθειες της εταιρείας να επεκτείνει τις υπάρχουσες πιστοποιημένες ικανότητες παραγωγής (Good Manufacturing Practice - GMP) και να επιταχύνει την ολοκλήρωση του τέταρτου εργοστασίου παραγωγής της στο Tübingen της Γερμανίας. Η χρηματοδότηση της ΕΤΕπ θα διατεθεί σε τρεις δόσεις 25 εκ. ευρώ μετά την ολοκλήρωση των προκαθορισμένων ορόσημων.

Η Κομισιόν σημειώνει ότι η πλατφόρμα τεχνολογίας mRNA της CureVac έχει δείξει δυναμικό στην κλινική ανάπτυξη και παραγωγή εμβολίων και θεραπευτικών με βάση mRNA. 

Κορωνοϊός: Εμβόλιο από την Κίνα πιθανό να κυκλοφορήσει στο τέλος του έτους

Η διευκόλυνση για τη χρηματοδότηση των λοιμωδών νόσων (IDFF) του προγράμματος Horizon 2020 της ΕΕ στηρίζει το δάνειο στην CureVac. Το IDFF είναι ένα παράδειγμα επιτυχούς συνεργασίας μεταξύ της Koμισιόν και της ΕΤΕπ και έχει υποστηρίξει 13 εταιρείες με συνολικό δανεισμό 316 εκατομμυρίων ευρώ για την ανάπτυξη θεραπειών, εμβολίων και διαγνωστικών ενάντια σε διάφορες μολυσματικές ασθένειες.

Η Mariya Gabriel, Επίτροπος για την Καινοτομία, την Έρευνα, τον Πολιτισμό, την Εκπαίδευση και τη Νεολαία, δήλωσε ότι «Από την αρχή της πανδημίας, αυξήσαμε τη χρηματοδότηση για τη χρηματοδοτική διευκόλυνση των μολυσματικών ασθενειών κατά 400 εκατομμύρια ευρώ για να επιτρέψουμε στην ΕΤΕπ να επεξεργαστεί μεγαλύτερο όγκο έργων που αντιμετωπίζουν αυτήν την ασθένεια».

Ο Pierre Kemula, Διευθυντής Οικονομικών της CureVac, πρόσθεσε ότι «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τη χρηματοδότηση της ΕΤΕπ. Μας επιτρέπει να επενδύσουμε περαιτέρω στην πλατφόρμα τεχνολογίας mRNA μας για την καταπολέμηση απειλητικών για τη ζωή ασθενειών. Εργαζόμαστε εντατικά για να αναπτύξουμε ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο mRNA χαμηλής δόσης κατά του Covid-19 και ξεκινήσαμε μια κλινική δοκιμή φάσης 1 του CVnCoV τον Ιούνιο. Ανυπομονούμε να επισπεύσουμε την ολοκλήρωση του εργοστασίου βιομηχανικής κλίμακας για να παρέχουμε εξαιρετικά απαραίτητη προσφορά καινοτόμων εμβολίων με βάση το mRNA».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top