Γερμανία: Στα χνάρια διεθνούς κυκλώματος παιδικής πορνογραφίας οι αρχές

Ιδιαίτερα διαδεδομένη η κακοποίηση παιδιών μέσω διαδικτύου

Λυπημένο κοριτσάκι

Στα ίχνη διεθνούς κυκλώματος παιδικής πορνογραφίας με κέντρο τον γερμανόφωνο χώρο βρίσκονται οι αρχές της Γερμανίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Δικαιοσύνης της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, η έρευνα διεξάγεται σε βάρος περισσότερων από 30.000 υπόπτων σε περισσότερα κρατίδια και όπως ανέφερε δεν πρόκειται απλώς για διακίνηση και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, αλλά και για σοβαρή κακοποίηση παιδιών.

Μάλιστα, τόνισε ότι έχουν βρεθεί διαδικτυακοί διάλογοι, στους οποίους οι πιο «πεπειραμένοι» έδιναν συμβουλές σχετικά με το πώς μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει ηρεμιστικά σε παιδιά προκειμένου να τα κακοποιήσει σεξουαλικά, όποιος δίσταζε ενθαρρυνόταν από τους άλλους να κάνει πράξη τις προθέσεις του, ενώ κλείνονταν και ραντεβού περισσότερων παιδεραστών με το ίδιο παιδί.

Περισσότερο διαδεδομένη η παιδική κακοποίηση μέσω διαδικτύου

Όπως είπε ο υπουργός δικαιοσύνης, η παιδική κακοποίηση στο διαδίκτυο είναι περισσότερο διαδεδομένη από ό,τι πιστεύαμε μέχρι τώρα και πρόσθεσε ότι η επικοινωνία μεταξύ των δραστών είναι «αυτονόητη», κάτι που χαρακτήρισε ως «εξοργιστικό και βαθιά ενοχλητικό».

«Σε μια τέτοια ατμόσφαιρα οι αναστολές μειώνονται και οι άνδρες προχωρούν σε πράξεις τις οποίες ίσως θα δίσταζαν να διαπράξουν έξω από το κατάλληλο περιβάλλον. Οι πράξεις δεν αφορούν απλώς μεμονωμένους δράστες, αλλά μια οργανωμένη διαδικτυακή ομάδα συμπαθούντων, υποστηρικτών και συνεργών», επεσήμανε.

Μάλιστα, οι δράστες φαίνεται να αξιοποιούν όλες τις δυνατότητες που τους προσφέρει το διαδίκτυο, προκειμένου να ανταλλάξουν φωτογραφίες και βίντεο από τις πράξεις τους, ενώ χρησιμοποιούν ψευδώνυμα προκειμένου να επικοινωνούν είτε σε Chat Rooms, είτε μέσω της εφαρμογής Messenger.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top