Times: Τα πέντε ελληνικά νησιά χωρίς συνωστισμό

Η Άνδρος στην κορυφή των 25 νησιών της Ευρώπης

Άνδρος

Λίστα με τα 25 νησιά της Ευρώπης στα οποία οι τουρίστες φέτος δε θα βρεθούν αντιμέτωποι με ορδές λουόμενων και θα μπορούν να τηρούν τις αποστάσεις που επιβάλλει ο κορωνοϊός δημοσίευσαν οι Times. Μάλιστα ανάμεσα στα 25 αυτά νησιά βρίσκονται και πέντε ελληνικά που πιθανόν φέτος να έχουν την τιμητική τους. 

«Σχεδιάστε τώρα, πηγαίνετε αργότερα: 25 μυστικά νησιά στην Ευρώπη», είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος των Times, το οποίο συνοψίζει τα πιο μαγευτικά νησιά χωρίς συνωστισμό. 

Στην κορυφή της λίστας του Τζέιμς Στιούαρτ βρίσκεται η Άνδρος, για την οποία οι Times κάνουν ειδική αναφορά στις πεζοπορικές διαδρομές του νησιού, αλλά και στα αξιοθέατα, όπως το ενετικό κάστρο και το αρχαιολογικό μουσείο, που μπορούν να επισκεφτούν οι τουρίστες. 

Τέταρτη στη λίστα είναι η Κίμωλος, μια «boho» κρυψώνα, όπως λένε οι Times, που αντικατοπτρίζει την χαλαρή, γεμάτη ενδιαφέρουσα ιστορία Ελλάδα. 

Στη 13η θέση της λίστας των Times βρίσκεται η Φολέγανδρος. «Είναι το καλύτερο και των δύο κόσμων: το μοδάτο κυκλαδίτικο στιλ και την μποέμικη ζωή, παρότι απέχει μόλις 1,5 ώρα από τη Σαντορίνη», επισημαίνει ο συντάκτης της βρετανικής εφημερίδας.   

Λίγο πιο κάτω, στη θέση 18 βρίσκονται τα υπέροχα Κύθηρα, το νησί στο οποίο θα αποφύγετε σίγουρα τον συνωστισμό και θα μαγευτείτε από την ημιάγρια ομορφιά του, τις χαράδρες και τα αρχαία χωριά.

Τέλος στην 25η θέση των Times βρίσκεται η Σύμη. 

«Η νεοκλασική προκυμαία είναι μια σκακιέρα από κίτρινα, ροδακινί και κεραμιδί σπίτια, σαν μια ελληνική ακτή Αμάλφι», αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα, χαρακτηρίζοντάς την «απίστευτα ρομαντικό νησί».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top