Διέσχισε τον Ατλαντικό με σκάφος για να σμίξει με τους γονείς του

Ο ριψοκίνδυνος skipper έφτασε στην Αργεντινή μετά από 85 ημέρες

Ταξίδι 85 ημερών πάνω σε σκάφος μόλις εννέα μέτρων έκανε ένας 47χρονος διασχίζοντας τον Ατλαντικό ωκεανό για δει τους γονείς του εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού. 

Ο Χουάν Μανουέλ Μπαλεστέρο πήρε την απόφαση να κάνει το επικίνδυνο ταξίδι όταν έμαθε πως όλες οι πτήσεις από Ισπανία για Αργεντινή ακυρώθηκαν λόγω των αυστηρών lockdowns. Ο ίδιος ξεκινώντας από τη Μαδέιρα της Πορτογαλίας πήρε ελάχιστα χρήματα μαζί του καθώς και φαγητό και επιβιβάστηκε στο σκάφος του, το «Skua».  

Καλπάζει ο κορωνοϊός στη Βραζιλία: Πάνω από 1 εκατομμύριο τα κρούσματα

«Ήθελα να είμαι με τους γονείς μου», τον 90χρονο Κάρλος και την 82χρονη Νίλντα Γκόμεζ, είπε ο 47χρονος στο Associated Press. Ωστόσο το ταξίδι του μόνο εύκολο δεν αποδείχτηκε καθώς συνάντησε ακραία καιρικά φαινόμενα, ενώ κινδύνεψε να χάσει τη ζωή του ανοικτά των ακτών της Βραζιλίας, όταν το σκάφος του βολόδερνε στα τεράστια κύματα και μέσα την ανεμοζάλη που απειλούσε να το καταποντίσει.

Μετά τις αναγκαίες επισκευές στη Βραζιλία, συνέχισε το ταξίδι του προς την Αργεντινή. Ο ριψοκίνδυνος skipper δεν κατάφερε να φθάσει εγκαίρως στις 15 Μαϊου για τα γενέθλια του πατέρα του, όμως γιόρτασε μαζί του τη Γιορτή του Πατέρα.

Κορωνοϊός - «Καμπανάκι» ΠΟΥ εν μέσω χαλάρωσης: «Ο ιός είναι ακόμα εδώ»

Το ταξίδι του διήρκεσε τρεις μήνες. Ο 47χρονος, φτάνοντας στην Αργεντινή υποβλήθηκε σε τεστ για τον κορωνοϊό, όπου βγήκε αρνητικός. Όπως λέει, επιθυμεί αυτό τον χειμώνα να τον περάσει με τους γονείς του. «Θέλω να είμαι μαζί τους» είπε στο Associated Press.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top