Καλπάζει ο κορωνοϊός στη Βραζιλία: Πάνω από 1 εκατομμύριο τα κρούσματα

Πλησιάζουν τους 50.000 οι θάνατοι

Αριθμοί που σοκάρουν έρχονται από τη Βραζιλία, η οποία βρίσκεται στη «δίνη» του κορωνοϊού.

Η χώρα της Λατινικής Αμερικής ξεπέρασε την Παρασκευή το φράγμα του 1 εκατομμυρίου κρουσμάτων κορωνοϊού και πλησίασε τους 50.000 θανάτους.

Ιταλία: 251 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα και 47 νεκροί

Συγκεκριμένα, η Βραζιλία έχει συνολικά καταγράψει 1.032.913 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 48.954 θανάτους σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Την Παρασκευή, μάλιστα, σημειώθηκε νέο ρεκόρ ημερήσιου αριθμού μολύνσεων, με 54.771 νέα κρούσματα, ενώ 1.206 επιπλέον άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του ιού μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο

Την ίδια ώρα, οι προβλέψεις σοκάρουν, κάνοντας λόγο ακόμη και για 10 εκατομμύρια κρούσματα.

«Αυτός ο αριθμός του 1 εκατομμυρίου είναι πολύ μικρότερος από τον πραγματικό αριθμό των ατόμων που έχουν μολυνθεί, επειδή υπάρχει ελλιπής αναφορά μεγέθους 5 έως 10 φορές», δήλωσε ο Αλεχάντρε Νάιμε Μπαρμπόσα, καθηγητής ιατρικής στο κρατικό πανεπιστήμιο του Σάο Πάολο. «Ο πραγματικός αριθμός είναι πιθανώς τουλάχιστον 3 εκατομμύρια και θα μπορούσε ακόμη και να φτάσει τα 10 εκατομμύρια άτομα».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, ο κορωνοϊός έφτασε στη Βραζιλία μέσω πλούσιων τουριστών που επέστρεφαν από την Ευρώπη σε μεγάλες νοτιοανατολικές πόλεις, όπως το Σάο Πάολο και το Ρίο ντε Τζανέιρο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top