Κορωνοϊός: Νέα μετάλλαξη του ιού αυξάνει τις πιθανότητες μόλυνσης

Διερευνάται αν επηρεάζει τα συμπτώματα ή τη θνησιμότητα

Δείτε στο βίντεο του Reuters έρευνες που διεξάγονται σε εργαστήριο για τον κορωνοϊό, καθώς και τη μαζική διεξαγωγή τεστ σε πολίτες στην Κίνα.

Νεότερα δεδομένα από την επιστημονική κοινότητα φέρνουν νέες εξελίξεις στην πανδημία του κορωνοϊού. Σύμφωνα με έρευνα Αμερικανών επιστημόνων, μια συγκεκριμένη μετάλλαξη του νέου ιού μπορεί να αυξήσει σημαντικά την ικανότητά του να προσβάλει τα κύτταρα.

Φαρμακευτική εταιρία: Έως τον Οκτώβριο έτοιμο το εμβόλιο για τον κορωνοϊό

Σύμφωνα με ειδικούς στο Scripps Research, η έρευνα ενδέχεται να εξηγήσει γιατί τα πρώτα ξεσπάσματα της επιδημίας σε ορισμένες περιοχές του κόσμου δεν είχαν ως αποτέλεσμα να κατακλυστούν και να κλονιστούν τα συστήματα υγείας σε βαθμό τέτοιο με άλλες εξάρσεις του ιού, όπως στη Νέα Υόρκη και την Ιταλία. 

Κορωνοϊός: Ποια χώρα κατέγραψε πάνω από 10.500 νέα κρούσματα σ΄ένα 24ωρο

Η μετάλλαξη, που ονομάζεται D614G, αυξάνει τον αριθμό των «αιχμών» του νέου κορωνοϊού, που του δίνουν το διακριτικό σχήμα του. Αυτές οι «αιχμές» είναι που επιτρέπουν στον ιό να αγκιστρωθεί και να μολύνει τα κύτταρα.

Κορωνοϊός: Πάνω από 8.000.000 κρούσματα και 435.000 θάνατοι παγκοσμίως

«Ο αριθμός ή η πυκνότητα των λειτουργικών αιχμών του ιού είναι 4 ή 5 φορές μεγαλύτερος λόγω αυτής της μετάλλαξης», εξηγεί η Χιέριουν Τσόε, μία από τις βασικές συντάκτριες της μελέτης.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους ερευνητές, παραμένει άγνωστο εάν αυτή η μικρή μετάλλαξη επηρεάζει τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων στους ασθενείς ή αυξάνει την θνητότητα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top