Τραμπ: Φόρμα αποποίησης ευθύνης λόγω κορωνοϊού για τους οπαδούς του

Τι καλούνται να υπογράψουν οι υποστηρικτές του Αμερικανού προέδρου

Πλάνα του Αμερικανού προέδρου Ντόναλτ Τραμπ / Reuters 

Μία ακόμη αμφιλεγόμενη κίνηση κάνει ο Ντόναλντ Τραμπ, αυτή τη φορά εν όψει των προεκλογικών του συγκεντρώσεων. Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, οι οπαδοί του που θα πάνε στις συγκεντρώσεις, θα πρέπει να συμπληρώσουν πρώτα μία φόρμα, με την οποία θα δεσμεύονται πως δε θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη εναντίον της εκστρατείας του, σε περίπτωση που μολυνθούν από κορωνοϊό.

Τραμπ: Ξανά στις επάλξεις ύστερα από αναστολή τριών μηνών λόγω πανδημίας

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανήγγειλε ότι θα ξαναρχίσει τις προεκλογικές συγκεντρώσεις του σε τέσσερις πολιτείες (Οκλαχόμα, Φλόριντα, Αριζόνα και Βόρεια Καρολίνα), παρά το γεγονός πως η πανδημία συνεχίζει να μαίνεται στις ΗΠΑ. Στη Φλόριντα, στην Αριζόνα και στη Βόρεια Καρολίνα, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων βρίσκεται σε άνοδο, με τη χώρα να θρηνεί 113.774 θανάτους. Όμως στον ιστότοπο της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, οι οπαδοί του που θέλουν να πάνε σε κάποια από τις προσεχείς συγκεντρώσεις του, καλούνται να υπογράψουν δήλωση αποποίησης ευθύνης της εκστρατείας για να εγγραφούν στον κατάλογο και να μπορέσουν να είναι παρόντες.

«Πατώντας το κουμπί της εγγραφής, αποδέχεστε ότι υπάρχει κίνδυνος έκθεσης στον κορωνοϊό σε οποιονδήποτε δημόσιο χώρο όπου παρίστανται άλλοι άνθρωποι και συμμετέχοντας σε αυτή τη συγκέντρωση, εσείς και οι άλλοι προσκεκλημένοι αναλαμβάνετε την πλήρη ευθύνη για όλους τους κινδύνους», αναφέρεται στη σελίδα για τη συγκέντρωση του Τραμπ στην Οκλαχόμα την Παρασκευή 19η Ιουνίου. Ζητείται, επίσης, να μη γίνει επίρριψη της ευθύνης για ενδεχόμενη μόλυνση σε στέλεχος ή εργαζόμενο της εκστρατείας του δισεκατομμυριούχου. Δεν γίνεται καμία αναφορά στη χρήση προστατευτικής μάσκας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top