Γερμανία: Δε θα επαναπατρίζονται όσοι πολίτες κολλάνε κορωνοϊό

Αυξήθηκαν τα κρούσματα και οι νέοι θάνατοι στη χώρα

Δε θα επιστρέφουν στην Γερμανία όσοι πολίτες κολλήσουν κατά την διάρκεια των διακοπών τους κορωνοϊό, ανήγγειλε η κυβέρνηση της Γερμανίας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα δεν προτίθεται να πραγματοποιήσει το καλοκαίρι νέες πτήσεις επαναπατρισμού Γερμανών.

Ξεπέρασαν τους 8.000 οι νεκροί από τον κορωνοϊό στη Γερμανία

«Όποιος μολυνθεί κατά τη διάρκεια των διακοπών του, δε θα πρέπει να υπολογίζει πως θα τον φέρουμε πίσω στη Γερμανία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας, μιλώντας στην Bild της Κυριακής.

«Φυσικά και οι διπλωματικές μας αντιπροσωπείες είναι πάντα διαθέσιμες να συνδράμουν σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Ωστόσο, το καλοκαίρι η γερμανική κυβέρνηση δεν πρόκειται να στείλει ξανά αεροπλάνα για να επαναπατρίσει Γερμανούς ταξιδιώτες», υπογράμμισε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας.

Βερολίνο: Η Ελλάδα είχε επιτυχία με την πανδημία - Μακάρι να έχει τουρισμό

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο των εκατοντάδων πτήσεων επαναπατρισμού Γερμανών πολιτών μετά το ξέσπασμα της πανδημίας τον Μάρτιο, επαναπατρίστηκαν σε διάστημα πέντε εβδομάδων πάνω από 240.000 πολίτες. 
Ήταν η μεγαλύτερη επιχείρηση επαναπατρισμού Γερμανών που έχει γίνει στην ιστορία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.
Πάντως, ο Χάικο Μάας άφησε την ίδια ώρα ανοιχτό το πότε θα αρθούν οι ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις και για χώρες εκτός ΕΕ, όπως για την Τουρκία. Διευκρίνισε όμως πως «διεξάγονται συνομιλίες με την τουρκική κυβέρνηση. Δεν θα διατηρήσουμε για πάντα την ταξιδιωτική προειδοποίηση. Ο χρόνος άρσης της εξαρτάται όμως από την πορεία της πανδημίας», όπως είπε.

Η Lufthansa προσφέρει εγγύηση επιστροφής.

Εγγύηση επιστροφής προσφέρει την ίδια ώρα η γερμανική αεροπορική εταιρία Lufthansa. «Εισάγουμε μια εγγύηση home-coming (σσ. επιστροφής)» ανακοίνωσε ο επικεφαλής του ομίλου Κάρστεν Σπορ, μιλώντας στην κυριακάτικη έκδοση της Frankfurter Allgemeine.

Κορωνοϊός: «Οι Γερμανοί λειτουργούν απερίσκεπτα»

«Όποιος θέλει να επιστρέψει, τον φέρνουμε πίσω, είτε επειδή δεν επιτρέπεται να μπει στη χώρα λόγω υψηλού πυρετού, είτε επειδή πρέπει να μπει εκεί σε καραντίνα, είτε επειδή έχει ξεσπάσει νέα επιδημία στον τουριστικό προορισμό» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του δοκιμαζόμενου οικονομικά γερμανικού αερομεταφορέα.
Στην ερώτηση σχετικά με το αν οι καταναλωτές έχουν αρχίσει να κλείνουν και πάλι καλοκαιρινές διακοπές, ο Κάρστεν Σπορ απαντά ότι οι χώρες που παρουσιάζουν καταρχήν αυξημένη ζήτηση είναι η Πορτογαλία και η Ελλάδα. 

Αυξήθηκαν τα κρούσματα και οι νέοι θάνατοι στη Γερμανία

Άλλοι δεκαέξι ασθενείς υπέκυψαν από το νέο κορωνοϊό τις τελευταίες 24 ώρες στη Γερμανία, ενώ εντοπίστηκαν 252 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Γερμανία: Ανησυχία για τη νέα αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού

Οι αριθμοί αυτοί σημαίνουν πως ο συνολικός απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού μέχρι εδώ έχει φθάσει τους 8.690 νεκρούς επί συνόλου 184.445 ανθρώπων, που έχουν προσβληθεί, σύμφωνα με τα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.
Όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι αριθμοί αυτοί είναι υψηλότεροι από αυτούς που κατέγραφε το ινστιτούτο την προηγουμένη (6 θάνατοι και 214 θάνατοι αντίστοιχα), χωρίς πάντως η αύξηση να είναι μεγάλη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top