Βερολίνο: Η Ελλάδα είχε επιτυχία με την πανδημία - Μακάρι να έχει τουρισμό

Η αναφορά του Γερμανού ΥΠΕΞ στη χώρα μας- Τι είπε για διακοπές στην Κρήτη

Αγωνία για τον τουρισμό: Μεγάλος ο φόβος για την επιβίωση των μικρών νησιών- Ρεπορτάζ κεντρικού δελτίου Star

Στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, αναγνωρίζοντας ότι η χώρα αντιμετώπισε με επιτυχία την πανδημία και ευχήθηκε να μπορέσει φέτος να υποδεχθεί τουρίστες.

Ο Χάικο Μάας απάντησε σε ερωτήσεις πολιτών, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD. Ερωτηθείς από τηλεθεατή εάν θα μπορέσει φέτος να κάνει διακοπές στην Κρήτη, είπε: «Θα το ευχόμουν. Θα μπορούσα τώρα να γίνω πολύ αγαπητός στους Έλληνες φίλους μου και σε μερικούς άλλους», και τόνισε ότι «η Ελλάδα είναι μια χώρα για την οποία ο τουρισμός είναι πολύ σημαντικός».

Πέτσας: Χαιρετίζουμε τις οδηγίες της ΕΕ για τον τουρισμό – Έτοιμη η Ελλάδα

«Πρέπει να πούμε ότι η Ελλάδα είχε πραγματικά μεγάλη επιτυχία στη μάχη με την πανδημία, με πολύ σκληρά μέτρα και πολύ χαμηλούς αριθμούς και τώρα πηγαίνει προς την εξομάλυνση. Θα ήταν ωραίο, εάν θα ήταν εφικτό να κάνει κανείς το καλοκαίρι διακοπές στην Ελλάδα - και στην Κρήτη», πρόσθεσε.

Καφέ στη Γερμανία δίνει στους πελάτες καπέλα για να κρατούν αποστάσεις

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ  διευκρίνισε βέβαια ότι θα πρέπει κανείς να γνωρίζει ότι ούτε εκεί η κατάσταση θα είναι φέτος όπως παλιότερα, διότι θα υπάρχουν και εκεί περιορισμοί. Προ πάντων δε θα υπάρχει μαζικός τουρισμός, όπως τα προηγούμενα χρόνια, ενώ θα υπάρχουν λιγότεροι (τουρίστες), οι χώροι θα είναι διαφορετικά κατανεμημένοι, θα υπάρχουν περιορισμοί, δεν θα είναι όλα ανοιχτά, όπως το ήξερε κανείς εάν είχε ταξιδέψει εκεί και κατά το παρελθόν, τόνισε, για να καταλήξει: «Το να μπορεί η Ελλάδα να αποτελέσει τουριστικό προορισμό θα το ευχόμουν - όχι μόνο για τον Φρέντερικ (σ.σ. τον τηλεθεατή που υπέβαλε το ερώτημα), αλλά κυρίως για τους Έλληνες, οι οποίοι εξαρτώνται τόσο ουσιαστικά από τον τουρισμό».

Αγωνία για τον τουρισμό: Μεγάλος ο φόβος για την επιβίωση των μικρών νησιών

Αναφερόμενος στις διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και στην προοπτική να υποδεχθούν τουρίστες κατά την θερινή περίοδο, ο κ. Μάας εξέφρασε την ελπίδα η εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού να επιτρέψει να γίνουν διακοπές στην Ευρώπη.

«Υπάρχουν πολλές θετικές εξελίξεις. Χώρες που ανακοινώνουν τώρα ότι θα ανοίξουν τα σύνορά τους για τουρίστες από τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο», ανέφερε κι έκανε λόγο για χώρες στον νότο, στη δύση, αλλά και στην κεντρική και την ανατολική Ευρώπη, οι οποίες «πολύ νωρίς, με πολύ σκληρά μέτρα, αντιμετώπισαν την πανδημία και έχουν καλή εξέλιξη». Διευκρίνισε ωστόσο ότι υπάρχουν πολλά ζητήματα που πρέπει να αποσαφηνιστούν, όπως το τι συμβαίνει με την καραντίνα και τους περιορισμούς στην κυκλοφορία των πολιτών.

Σήμερα ο κ. Μάας θα έχει τηλεδιάσκεψη με τους ομολόγους του από δέκα ευρωπαϊκές χώρες-δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς (Ελλάδα, Κύπρο, Ισπανία, Ιταλία, Αυστρία, Κροατία, Πορτογαλία, Μάλτα, Σλοβενία, Βουλγαρία) προκειμένου να ληφθούν συντονισμένες αποφάσεις σε ό,τι αφορά την άρση των συνοριακών ελέγχων για τους τουρίστες, ενώ την Τετάρτη θα έχει επίσης συνομιλίες με τους υπουργούς Εξωτερικών των εννέα χωρών που συνορεύουν με την Γερμανία.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top